null ”Lähtöön ei liity dramatiikkaa” – Satu Huttusesta piispa Laajasalon erityisavustaja, Lauri Kemppainen keskittyy ”omiin juttuihin”

Lauri Kemppainen vaihtuu Satu Huttuseen.

Lauri Kemppainen vaihtuu Satu Huttuseen.

Ajankohtaista

”Lähtöön ei liity dramatiikkaa” – Satu Huttusesta piispa Laajasalon erityisavustaja, Lauri Kemppainen keskittyy ”omiin juttuihin”

Piispa Teemu Laajasalon erityisavustajan vaihtumisen taustalla ei ole dramatiikkaa.

Helsingin piispaa Teemu Laajasalon erityisavustaja vaihtuu. Pastori, teologian tohtori Lauri Kemppainen on irtisanoutunut piispan erityisavustajan tehtävästä 14.8. alkaen. Tuomiokapitulin viestinnän asiantuntijana toimiva pastori, teologian maisteri Satu Huttunen siirtyy erityisavustajan tehtävään elokuun alussa.

Muutoksen taustalla on räppäri Daikininakin tunnetun Kemppaisen halu tehdä monenlaisia asioita.

– Lähtöön ei liity dramatiikkaa. Minusta tuntuu siltä, että nyt on taas aika keskittyä vielä enemmän omiin juttuihin. Koska piispan sihteeri jäi eläkkeelle ja muutoksia olisi ollut joka tapauksessa tiedossa, tämä on luonteva ajankohta hypätä sivuun, sanoo Kemppainen.

Kemppaisen mukaan hänen omat tulevaisuudensuunnitelmansa ovat vielä epämääräisiä.

Hehe, tuo kuulostaa romantisoidulta tavalta sanoa työttömäksi.
– Lauri Kemppainen

– Jos Luoja suo, meille on kuukauden sisällä kolmas lapsi tulossa ja senkin kautta pienen aikalisän paikka. Mutta papintyöt, kirjoittaminen, musajutut, puhuminen ja kouluttaminenhan minua kiinnostavat. Toivottavasti noista löytyy taas joku kiva combo tulevaisuuteen.

Eli heittäydyt pois palkkaduunista vapaan taiteilijan ja puhujan elämään?

– Hehe, tuo kuulostaa romantisoidulta tavalta sanoa työttömäksi. Ehkä jonkinlainen yhdistelmä papintöitä ja freelancer-toimintaa olisi se ihanteellisin ratkaisu, Kemppainen kiteyttää.

Huttusen mukaan muutos vaatii hetken totuttelua, sillä Kemppaisen kanssa on ollut hyvä tehdä töitä. Piispan sihteerin tilalle palkataan uusi, mutta Kemppaisen ei. Sen sijaan Huttusen toimenkuva muuttuu.

– Erityisavustajan tehtävän ja nimikkeen vastaanottaminen mukavan kollegan lähdön myötä on haikeaa. Olen myös uusista haasteista innoissani sekä kiitollinen siitä luottamuksesta, jota jo tekemääni työtä kohtaan tällä nimityksellä osoitetaan, sanoo Huttunen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pastori ja muusikko Daikini teki rap-messun – ”Ensin ajattelin, että räppään alba päällä, sitten mietin asiaa uudelleen”

Ajankohtaista

Tuttujen virsien uudenlainen vivahde innostaa piispan erityisavustajana työskentelevää artistia.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.