null Helsingin seurakunnat lähettävät muuttaneille jääkaappimagneetteja: "Jos päästään jääkaapin oveen, ollaan lähellä sydäntä"

Seurakunta haluaa tulla lähelle ihmistä, joka muuttaa.

Seurakunta haluaa tulla lähelle ihmistä, joka muuttaa.

Ajankohtaista

Helsingin seurakunnat lähettävät muuttaneille jääkaappimagneetteja: "Jos päästään jääkaapin oveen, ollaan lähellä sydäntä"

Kirkkoherra Kari Kanala on itse muuttanut elämänsä aikana 32 kertaa. Hän tietää, että jotkut muutot ovat katkeria. Nyt Kanala jakaa jääkaappimagneettia, koska hän haluaa, että kirkko on hyvä naapuri.

Jos muutat lähiaikoina Helsingissä, postiisi ilmestyy nimelläsi suunnilleen cd:n kokoinen pieni ja ohut paketti, jonka kannessa lukee: ”Sisältää lahjan.”

Lähettäjänä on uusi kotiseurakuntasi. Pahvipaketin siivekkeet aukeavat ristin muotoon. Sisällä on neljä pientä jääkaappimagneettia.

– Jos päästään jääkaapin oveen, ollaan lähellä sydäntä, koska se, mitä jääkaapista etsitään, on jokaiselle meistä ihan olennaista, sanoo Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

Helsingissä kaupungin sisäinen muuttoliike on vilkasta. Kanalalle itselleen eräs hänen opiskelujensa loppuvaiheen vuosi on jäänyt mieleen.

– Vuonna 1994 minulla oli yhteensä kuusi muuttoa ja seitsemän osoitetta. Se veti kyllä aika nöyräksi. Siinä myös oppi, että lopulta ihminen pärjää aika vähillä tavaroilla, hän sanoo.

– Siitä lähtien, kun 19-vuotiaana muutin pois Halsualta, minulla on ollut takana yhteensä 32 muuttoa.

Muutot kertovat joskus kovistakin elämänmuutoksista

Muutoissa vaihtuvat maisemat, kalusteet ja kotipolut. Koko elämä voi mennä uusiksi.

– Osa muutoista on tosi hienoja, mutta osa on tosi katkeria. On jännittävää muuttaa ensimmäiseen omaan asuntoon opiskelujen alkaessa. Samoin silloin, kun muutat ensimmäiseen yhteiseen kotiin omaan rakkaasi kanssa. Mutta on myös kipeitä muuttoja, kun tuleekin ero ja joudutaan lähtemään kimpsujen ja kampsujen kanssa, Kari Kanala sanoo.

On myös kipeitä muuttoja, kun tuleekin ero ja joudutaan lähtemään kimpsujen ja kampsujen kanssa.

– Kari Kanala

Uuteen kotiin muuttaminen merkitsee aina, että myös naapurit ovat uusia.

– Ainakin minulle on sattunut aina tosi mukavia naapureita, jotka mielellään jeesaavat. Jotkut voivat olla myös pösilöitä, jotka pitävät hirveää möykkää, Kanala sanoo.

– Toivon, että seurakunta voisi olla mukava naapuri, jota olisi kivat tavata. Semmoinen naapuri, josta on sopivasti vaivaa ja enimmäkseen iloa. Se ei tarkoita, että pitäisi tulla käymään meidän tiloissamme vaan sen ymmärtämistä, että kirkko on yhtä kuin me jäsenet, ihmiset.

"Kapakkakin otti nimensä meistä"

Pahvipaketti sisältää perustietoa uudesta kotiseurakunnasta. Siinä on myös kirkkoherran tervehdys sekä muuta perustietoa. Ja sitten ne magneetit.

– Halusimme ottaa siihen keep calm and pray -tyylisen kulman, jossa on lämmintä huumoria mutta myös vahva sisältö eli Jeesus.

– Sitten siinä on kirkkorakennus fyysisenä maamerkkinä, joka on tunnistettavissa. Ainakin Paavalin kirkko näkyy kauas, kun tullaan Lahden tien suunnalta, Kanala sanoo.

Kanala on hieman ylpeä omasta maamerkistään.

– Minua kiinnostaa, millainen naapuri me olemme. Ehkä meistä kertoo jotakin se, että kadun toisella puolella kapakkakin otti siitä nimensä Paavali, Kanala sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Paavalin seurakunnan sunnuntaimummit kutsuvat opiskelijoita syömään

Hyvä elämä

Sunnuntaimummi Tuula Parkmanin mielestä on kiinnostavaa vaihtaa ajatuksia opiskelijoiden kanssa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.