Seurakuntavaaleissa saa antaa äänensä mieleiselleen ihmiselle
Sinikka Savola tekee vapaaehtoistyötä Hakunilan seurakunnassa ja Heurekassa.

Seurakuntavaaleissa saa antaa äänensä mieleiselleen ihmiselle

Sinikka Savola työskentelee tänä vuonna vaalitoimikunnassa.

Vaalitoimitsija Sinikka Savola, olet tänä vuonna seurakuntavaaleissa hommissa. Miksi?

– Kun muutin eläkeläisenä Hakunilaan yksitoista vuotta sitten, marssin suoraan kirkkoherranvirastoon ja sanoin, että olen tässä. Olin valmis vapaaehtoistyöhön. Pääsin heti päiväkerhoihin konsultiksi, koska olen koulutukseltani erityislastentarhanopettaja. Myöhemmin aloin vetää myös vanhainkodeissa vanhusten virikeryhmiä ja sovelsin niissä Theraplay-menetelmää, jota yleensä käytetään lasten kanssa. Se oli hirveän kivaa!

– Teen sitä sun tätä vapaaehtoistyötä, jos tarvitaan, ja nyt pyydettiin vaalitoimikuntaan. Aina oppii uutta.
Aiotko itse äänestää?

– Totta kai. Se on ollut minun periaatteeni. Saan mahdollisesti seurakuntaneuvostoon mieleiseni ihmisen, joka kannattelee Hakunilan seurakunnan henkeä. Toivon, että vaaleissa valituiksi tulevat ihmiset, jotka tuntevat paikan omaksensa, tuntevat vastuunsa asemastaan ja jaksavat siinä.
Mistä 81-vuotias rouva saa silmiinpistävän energiansa?

– Olen tiedonhaluinen. Toimin Heurekassa vapaaehtoisoppaana, ja siellä oppii koko ajan. Tykkään myös lukea. Aikoinaan, kun asuin Afrikassa, kahlasin muun muassa korkeakoulumme kirjaston kirjoja läpi.

– Minulla on käynyt onni siinä, että asun hyväfiiliksisessä taloyhtiössä, jossa saa soittaa naapurin ovikelloa, jos on joku ongelma. Me asukkaat teemme yhdessä kaikenlaista. Meillä on muun muassa talkoita, ja niiden jälkeen mennään naisissa saunaan.