null Seutulassa asutaan isossa kaupungissa maaseudulla – historialuennolla kuullaan suositun kaste- ja vihkikappelin tarina

Jukka Hako sai tasavallan presidentin myöntämän kotiseutuneuvoksen arvonimen vuonna 2020.

Jukka Hako sai tasavallan presidentin myöntämän kotiseutuneuvoksen arvonimen vuonna 2020.

Hyvä elämä

Seutulassa asutaan isossa kaupungissa maaseudulla – historialuennolla kuullaan suositun kaste- ja vihkikappelin tarina

Seutulan kappelissa kuultava luento on yksi seurakuntien järjestämistä Vantaa 50 vuotta -tapahtumista.

Kotiseutuneuvos Jukka Hako on kutsuttu luennoimaan Seutulan alueen historiasta vuonna 1925 rakennettuun Seutulan kappeliin.

– Kyläläiset tekivät talkootyönä hirsistä Seutulan kappelin Königstedtin kartanon osoittamalle maalle. Nykyään kappeli on suosittu perhejuhlien pitopaikka, hän kertoo.

Seutulan maisemassa näkyvät edelleen agraariyhteiskunnan peltojokilaaksot, kartanot ja vanhojen tilojen päärakennukset, joissa yhä asutaankin.

– Vanhimmat rakennuskannat ovat Seutulassa 1800-luvun alkupuolelta. Elinkeinot ovat osin muuttuneet. Alueella on myös haja-asutusta ja pientaloasutusta, mutta hyvin vähän asemakaavoitusta. Seutulassa ollaan isossa kaupungissa maaseudulla, sanoo Hako.

Seutulan kappeli on rakennettu vuonna 1925.

Seutulan kappeli on rakennettu vuonna 1925.

Hänen mukaansa Seutulassa on paljon ihmisiä, jotka ovat asuneet siellä koko ikänsä.

– Erityisesti ruotsinkieliseen kantaväestöön kuuluvia on asunut täällä monia sukupolvia. Tietenkin Seutulaan on muuttanut vuosien varrella uusia asukkaita, ja myös paluumuuttajia on tullut vanhempien tonteille.

Hako itse on asunut Seutulassa vuodesta 1986 lähtien. Seutula sopii hänen mielestään hyvin asuinpaikaksi niille, jotka eivät halua asua junaradan vieressä.

– Seutula on rauhallinen paikka.

Historialuennon lisäksi tilaisuudessa kuullaan musiikkia, jota esittävät kanttori Kari Jerkku ja diplomilaulaja Matti Rankala.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vantaan kaupunki täyttää 50 vuotta, mutta vanhimmat ihmisen asumisen merkit nykyisellä Vantaan alueella ovat kivikaudelta

Hyvä elämä

Andreas Koiviston mukaan ensimmäiset ihmiset Vantaalle tulivat Baltiasta Viron suunnalta ja itäiseltä Venäjältä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.