Someaino haluaa ottaa hetkistä kiinni
– Opiskelen, tapaan kavereita, käyn tanssitunneilla ja harrastan urheilua ja teatteria. Tykkään esiintyä aina kun on mahdollista, sanoo Aino Tuppurainen.

– Opiskelen, tapaan kavereita, käyn tanssitunneilla ja harrastan urheilua ja teatteria. Tykkään esiintyä aina kun on mahdollista, sanoo Aino Tuppurainen.

Someaino haluaa ottaa hetkistä kiinni

Aino Tuppurainen aloittaa Kirkko ja kaupungin vlogistina.

Aino Tuppurainen, 22, tekee älypuhelimellaan "kaiken", mutta vaatteet ja ruoan hän vielä ostaa paikan päältä kaupoista. Aino on intohimoinen sosiaalisen median eli somen käyttäjä.

– Maksan ostokset puhelimella ja siirrän rahaa siinä. Puhelimen muistiinpanoissa on tärkeät jutut. Yhteystiedoissa ovat kaikki elämäni ihmiset ja sitä kautta pidän heihin yhteyttä. Ja lisäksi puhelimessa on viihde, eli Instagram, Snapchat, YouTube ja Netflix.

Aino haluaa olla perillä asioista, lukea uutisia reaaliajassa ja tietää, mitä kaverit tekevät.

– Somessa voin myös oppia uutta lukemalla muiden jakamia linkkejä.

Aino on tarkka siitä, mitä hän somessa tekee. Sinne ei laiteta mitään sellaista, mitä ei esimerkiksi hänen isänsä saisi nähdä.

Nuori nainen katsoo puhelintaan usein ja on jollain tavalla aina tavoitettavissa.

– On kiva olla hetkessä kiinni. En koe sosiaalista mediaa ahdistavana. Se on inspiraation lähde. Esimerkiksi Instagramista voi saada pukeutumisvinkkien lisäksi ideoita ihan kaikesta, tyyliin hiustenlaitosta siihen miten sisustat vessan, Aino selittää.

Sosiaalinen media tuntuu omalta

Kännykkä ei kasvanut Ainon käteen kiinni vielä silloin, kun hän oli taapero. Hän sanoo kuuluvansa niihin viimeisiin sukupolviin, joille näin ei käynyt.

– Nykypäivän lapset saavat varmaan puhelimen heti, kun oppivat puhumaan, hän toteaa hymyillen.

10-vuotiaana Aino sai matkapuhelimen, jolla pystyi pelaamaan matopeliä. Ensimmäinen älypuhelin ostettiin, kun tyttö kävi lukiota. Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen Aino muutti Seinäjoelta Helsinkiin ja kävi Laajasalon Opiston radiotoimittajalinjan. Nykyisin hän on medianomiopiskelija. Opintoja on takana kaksi vuotta ja kaksi vielä edessä.

– Olen aina ollut kiinnostunut mediasta. Siksi lähdin opiskelemaan alaa. Sosiaalinen media on tuntunut kaikista eniten omalta jutulta. Se johtuu varmaan siitä, että olen nähnyt sen syntymisen pikkuhiljaa.

Someaino vloggaa kaupunkikulttuurista

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa: siellä vastaanotetaan ja luodaan itse sisältöjä. Ainon mielestä kaikkien ei tarvitse toimia samalla tavalla.

– Täytyy muistaa, että sosiaalisessa mediassa voi olla myös aktiivinen seuraaja. Jos on tosi kiireinen, mutta tulee iloiseksi voidessaan seurata muiden elämää ja saada inspiraatioita siitä, niin miksi ihmeessä ei tekisi niin. Voi olla tekijä tai yleisö tai molemmat. Sehän somessa onkin siistiä!

Aino alkaa tehdä Kirkko ja kaupungin nettisivuille kaupunkikulttuuriin liittyviä videojuttuja eli vlogeja. Someaino kertoo videoillaan viikoittain, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu. Aiheena voi olla vaikkapa kierrätys, festivaalit tai hyväntekeväisyys.

– Television uutisvideoissa toimittajaa ei näy, mutta näissä näkyy. Kuvaan itseäni tekemässä erilaisia asioita. Videoilla nähdään myös vieraita, ei pelkästään minun naamaani. Vlogini voi katsoa vaikka perjantaisin kahvitauolla, ehdottaa Aino.

Someainon vlogi ilmestyy joka perjantaiaamu osoitteessa www.kirkkojakaupunki.fi/someaino ja YouTube-kanavallamme. Katso ensimmäinen vlogi: Tehdään yhdessä hyvää

Jaa tämä artikkeli:

Samasta aiheesta:

Kommentoi