null Suomalaisjärjestöt: Kansainvälinen yhteisö jättänyt paikalliset toimijat syrjään Syyriassa

Syyrian hallituksen joukot valtasivat Aleppon Al-Shaarin asuinalueen noin kuukausi sitten. Syyrian sodassa on alkamassa seitsemäs vuosi. Kuva: Lehtikuva / AFP

Syyrian hallituksen joukot valtasivat Aleppon Al-Shaarin asuinalueen noin kuukausi sitten. Syyrian sodassa on alkamassa seitsemäs vuosi. Kuva: Lehtikuva / AFP

Ajankohtaista

Suomalaisjärjestöt: Kansainvälinen yhteisö jättänyt paikalliset toimijat syrjään Syyriassa

Seitsemän avustusjärjestöä pani alulle kannanoton, jonka on allekirjoittanut jo 28 järjestöä.

Suomalaiset avustusjärjestöt arvostelevat kansainvälisen yhteisön toimintaa Syyriassa. 19.1. julkaistun kannanoton mukaan kansainvälinen yhteisö on toiminut Syyriassa lähinnä omien verkostojensa kautta ja jättänyt paikalliset toimijat huomiotta.

Kannanoton panivat alulle Crisis Management Initiative, Suomen Lähetysseura, Fida International, Kehys, Kepa, Kirkon Ulkomaanapu ja Pelastakaa lapset. Muutamassa päivässä sen on allekirjoittanut 28 järjestöä.

Kannanotto liittyy Helsingissä tänään 24.1. järjestettävään kansainväliseen Syyria-kokoukseen, jossa YK julkaisee humanitaarista apua ja Syyrian pakolaisia koskevat suunnitelmansa.

"On erittäin tärkeää, että syyrialaiset ruohonjuuritason toimijat poliittisten jakolinjojen eri puolilta osallistuvat kaikkien prosessien strategioiden laatimiseen, suunnitteluun ja toteutukseen", kannanotossa sanotaan.

Syyriasta kuuluu myös hyviä uutisia. Kirkon Ulkomaanapu kertoi, että yli 35 000 syyrialaista hyötyi sen tukemasta koulutuksesta ja ruoka-avusta viime vuonna. Kirkon Ulkomaanapu toimii Syyriassa yhteistyössä International Orthodox Christian Charities -järjestön ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Syyrian sodassa on alkamassa seitsemäs vuosi.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Syyrialaisvankilassa on hirtetty jopa 13 000 ihmistä

Ajankohtaista

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportti paljastaa Bashar al-Assadin hallituksen hirmuteot.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.