null Suonpää: Tervetuloa Kokoomukseen, rasismi

Puheenvuorot

Suonpää: Tervetuloa Kokoomukseen, rasismi

Jos perussuomalaiset eivät ota ehdokkaaksi luottamuspulan, käytöksen ja kielenkäytön vuoksi, niin kokoomukselle kelpaa kyllä.

”Tervetuloa Kokoomukseen”, riemuitsi Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen tänään Facebookissa. Sivistyspuolue Kansallinen Kokoomus oli taas saanut riveihinsä uuden ehdokkaan. Tällä kertaa Perussuomalaisista loikkasi lahtelainen kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen. Hyvä Kokoomus!

Kovan tekijän Kokoomus onkin saanut riveihinsä. Viime kaudella kaupunginvaltuutettu Aaltonen paneutui erityisesti turvapaikanhakijoiden tilanteeseen. Erityisen pahasti Aaltonen suivaantui, kun hänen kanssaan samalla kuntosalilla oli nähty ulkomaalaisen näköinen mies. ”Haistakaa vittu siellä SPR:llä”, hän uhosi. Jää tämäkin huutelija näköjään perussuomalaisilta harjaamatta, kun hänet voi sijoittaa toisen puolueen riveihin. Tällä kertaa Aaltonen ei olisi perussuomalaisille kelvannutkaan vaan hänen ehdokkuutensa oli puolueessa torpattu luottamuspulan, käytöksen ja kielenkäytön vuoksi. Kokoomukselle nämä eivät olleet esteitä.

Kysyin Pesoselta, onko hän tosissaan. Vastausta puoluesihteeri ei antanut, mutta muutamassa minuutissa iloinen tervetulotoivotus katosi hänen Facebook-sivultaan.

Kunnallispolitiikassa Aaltosta on kiihottanut erityisesti Hennalan vastaanottokeskus, jonka työntekijöitä huorittelemalla hän ajaa lahtelaisten asiaa. SPR:n naiset kun eivät Aaltosen käsityksen mukaan ole vastaanottokeskuksessa auttamassa hädänalaisia vaan ”paneskelemassa asiakkaitaan”.

Lahden ulkopuolella Hennala muistetaan vuoden 2015 väkivaltaisista mielenosoituksista. Niissä yksi sankari leikki kaapu päällä Ku Klux Klaania ja toiset ampuivat ilotulitteilla lapsia, jopa sylivauvoja, joita bussi kuljetti vastaanottokeskukseen turvaan. Väkivalta sai silloisen sisäministerin, nykyisen Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon, vaatimaan ”malttia mielenosoittajilta”. Meidän muiden mielestä Orpon malttia-puheet olivat melkoista vähättelyä, mutta Aaltosella kiehahti tämäkin yli. Hänen mielestään tämä pakolaisia hyysäävä ministeri alkoi ”vähitellen vaikuttaa täydeltä dildolta”.

Tervetuloa Kokoomukseen! Yllättävän suvaitsevainen sivistyspuolue. Mukaan mahtuu, vaikka ulosanti rajoittuukin huoritteluun ja haistatteluun. Ja jos se ehdokkuus nyt peruttaisiinkin, se olisi pelkkää silmänlumetta. Älkää edes yrittäkö väittää siellä puoluetoimistolla, että nämä jutut olisivat tulleet teille yllätyksenä. Ei ehdokastanne mistään muusta politiikassa tunnetakaan.

Yksittäistapaus? No eikä ole.

Olin jo ehtinyt riemuita Perussuomalaisten kannatuksen laskusta, turhaan. Se kannatuksen lasku ei nimittäin kerro, että rasismi olisi vähenemässä vaan ennemminkin päinvastoin. Rasismi ja huorittelupuheet eivät näytä katoavan vaan ne muuttuvat askel askeleelta salonkikelpoisemmiksi. Aiemmin ”maahanmuuttokriittiseksi” siloiteltu puhe on koventunut väkivaltaiseksi rasismiksi ja siitä huolimatta nämä räävittömyydet kelpaavat myös puolueille, jotka juhlapuheissaan vielä tuomitsevat rasismin ja uhkailut.

Eikä Kokoomus tässä mitenkään yksin ole. ”Kiljuisin riemusta keskellä Vaasan toria, jos siellä olisi vähemmän mamuja”, haaveili Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanenkin vähän ennen kuin hänet toivotettiin tervetulleeksi ”sosiaalisen ja sivistyksellisen kansanvallan” puolustajana esiintyvän SDP:n eduskuntaryhmään. Jos politiikka on rikki, se johtuu siitä, että puolueet ovat hukanneet periaatteensa.

Tervemenoa Kokoomukseen, rasismi. Kahdenkymmenen vuoden ajan olen isänmaallisena oikeistolaisena äänestänyt lähinnä teidän ehdokkaitanne, kuvitellut isoisäni puheiden sivistyspuolueesta pitävän vieläkin paikkansa. Pitäkää tunkkinne.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

KD irtisanoutui useista ehdokkaistaan – syinä muun muassa antisemitismi ja rasismi

Ajankohtaista

Helsingin vaalilistalla ollut Karoliina Topelius kertoi Facebook-seinällään, että juutalaiset ovat 1900-luvulla murhanneet 100 miljoonaa valkoista kristittyä.
Suonpää: Kaadettaisko hallitus?

Puheenvuorot

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.