null KD irtisanoutui useista ehdokkaistaan – syinä muun muassa antisemitismi ja rasismi

Kristillisdemokraatit on poistanut kuntavaalisivuiltaan useita ehdokkaita.

Kristillisdemokraatit on poistanut kuntavaalisivuiltaan useita ehdokkaita.

Ajankohtaista

KD irtisanoutui useista ehdokkaistaan – syinä muun muassa antisemitismi ja rasismi

Helsingin vaalilistalla ollut Karoliina Topelius kertoi Facebook-seinällään, että juutalaiset ovat 1900-luvulla murhanneet 100 miljoonaa valkoista kristittyä.

Kristillisdemokraattien (KD) nettisivujen ehdokaslistoilta on poistettu ainakin neljä ehdokasta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ylen Horisontti-ohjelma. Syinä ovat muun muassa antisemitistiset ja rasistiset kommentit.

Varsinaiset vaalilistat on kuitenkin ehditty lyödä lukkoon, eikä puolue voi enää virallisesti poistaa ehdokkaitaan.

Helsingin ehdokaslistalta on poistettu Karoliina Topelius ja Laura Niitamo. Turun ehdokaslistalta on poistettu Hannele Al-Hamzawi ja Mario Argenta.

Topelius on kirjoittanut julkisella Facebook-seinällään: ”Talmudistit eli osa juutalaisista kansanmurhasivat lähes sata miljoonaa valkoista kristittyä pelkästään Venäjällä ja Euroopassa 1900-luvun aikana. Se on paljon enemmän kuin epävarma kuuden miljoonan luku, josta talmudistit itse jaksavat edelleen itkeä ja pauhata.”

Kuvakaappaus Karoliina Topeliuksen Facebook-seinältä

Kuvakaappaus Karoliina Topeliuksen Facebook-seinältä

Topelius on myös todennut, että Helsingin keskustan on vallannut ”matuvyöry”. Toisessa Facebook-päivityksessään hän luettelee juutalaisia sukunimiä, joita kutsuu ”globaalisti valtaan hivuttautuneiksi mädättäjäsuvuiksi”.

 

Poistetut helsinkiläisehdokkaat päätyivät KD:n listalle Paavo Väyrysen kautta. Väyrynen on Helsingissä KD:n sitoutumattomana ehdokkaana, ja hänen mukanaan puolueen riveihin liittyi Terve Helsinki -niminen lista.

KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä totesi Horisontille, ettei kyseisten ehdokkaiden koko taustaa tunnettu. Maanselän mukaan ehdokkaat liittyivät KD:n listalle viime hetkellä.

”Olemme luottaneet siihen, että ehdokkaat, jotka ovat tulleet meille ehdokkaiksi, sitoutuvat edistämään meidän arvojamme ja tavoitteitamme”, Maanselkä totesi.

”Me sanoudumme irti näiden henkilöiden kaikista Facebook-kirjoituksista sekä toiminnasta ja olemme asiasta erittäin pahoillamme.”

Maanselkä sanoutuu irti myös antisemitismistä.

”Olemme Israel-myönteisiä emmekä missään nimessä hyväksy minkäänlaista antisemitististä puhetta.”

Vaikka puolue ei voi poistaa ehdokkaita viralliselta vaalilistaltaan, Maanselkä toteaa, ettei ehdokkaita näytetä vaalimainoksissa.


Karoliina Topeliuksen 10.3. julkaistu vastine luettavissa tästä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon valtuutetut: Hyvä valtuutettu ei lyö toista lapiolla päähän

Ajankohtaista

Kevään kuntavaaleissa valittavat uudet espoolaisvaltuutetut saavat setviä sotea, velkaantumista ja homekoulujen kohtaloa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.