null Suonpää: Naisen halu uhkaa Suomen turvallisuutta

Puheenvuorot

Suonpää: Naisen halu uhkaa Suomen turvallisuutta

Suomi suunnittelee miljardiluokan satsausta hävittäjiin ja samaan aikaan pojat itkevät kustannuksia, kun varuskuntiin pitää rakentaa naisten takia pari väliseinää ja ostaa suihkuverhot.

Suomen turvallisuus on kohdannut uuden uhan. Se ei enää ole Venäjä, Venäjä, Venäjä – vaan naisen halu. Pääesikunta nimittäin ilmoitti vastustavansa naisten kutsuntoja, tämä kun voisi johtaa naisten ”hallitsemattomasti lisääntyvään haluun suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus".

Naisen halu on toki aina pelottanut miehiä. Siksi sen hallitsemiseen on valjastettu niin lääketiede ja uskonto kuin lasten kasvatus ja koululaitoskin. Vaikka se uhkaavan hallitsematon halu tällä kertaa kohdistuikin nimellisesti maanpuolustukseen, vaikea tästä retoriikasta on seksuaalisuutta kokonaan riisua.

Puolustusministeri Niinistö on suhtautunut ajatukseen naisten kutsunnoista vähän myönteisemmin, mutta samalla jo pitempään kaivanut maata naisten ja koko maanpuolustuksen alta korostaessaan armeijaa miesten paikkana. Niinistön maailmassa naiset soveltuvat paremmin lääkintähuollon ja tietotekniikan pariin, sillä ”hiiren siirtelyyn tai näppäimistön hakkaamiseen ei tarvita fyysisiä valmiuksia”. Puolustusministerin erityisavustaja Petteri Leino puolestaan muistutti vuosi sitten, että sukupuolineutraliteetin kanssa sopisi ”puuhastella” muualla, kunhan ”sotahommiin” tasa-arvoa ei tarvitse tuoda – ja kohta jo porasi joutuneensa someraivon kohteeksi.

Ja tässä tilanteessa puolustusvoimat pitää ongelmana suomalaisten nuorten maanpuolustustahdon lisääntymistä.

Samaan aikaan täällä todellisuudessa. Suomen vieressä on vihamielinen valtio, joka on hyökännyt useammankin naapurinsa kimppuun ja juuri nyt miehittää osaa Ukrainasta. Sota on tullut lähemmäksi kuin koskaan minun elinaikanani, se on melkein yhtä lähellä kotiani kuin Suomen pohjoisraja. Ja tässä tilanteessa puolustusvoimat pitää ongelmana suomalaisten nuorten maanpuolustustahdon lisääntymistä.

Miksi naisia ei siis kutsuttaisi? Pääesikunnan mukaan kutsuntojen hinta kaksinkertaistuisi. Valtaosa tästä kustannuksesta tulee terveystarkastuksista, maanpuolustuksen kustannuksia tämä ei varsinaisesti lisäisi. Jo tämä terveystarkastusten tasa-arvo-ongelmahan olisi itsessäänkin ratkaisemisen arvoinen.

Tällä hetkellä Suomi tarjoaa ilmaisen ja samalla pakollisen terveystarkastuksen kaikille miehille kutsuntojen yhteydessä. Se jo on kansanterveydenkin kannalta merkittävä asia. Koska naiset eivät osallistu kutsuntoihin, he eivät tätä terveystarkastusta saa.

Kaikkein hulluinta järjestelmässämme on, että jos motivoitu nainen pääesikunnan ja puolustusministeriön vähättelyä uhmaten hakee vapaaehtoisena armeijaan, hänen tulee maksaa terveystarkastuksensa itse. Me siis veloitamme nuorilta naisilta, jotka ovat valmiita uhraamaan osan elämästään Suomen puolustamiseen, hakupalkkion ihan erikseen. Tervetuloa vaan kaikki. Miehet ilmaiseksi ja pakolla, naisilta pääsymaksu!

Toinen esitetty kustannus liittyy varuskuntiin ja siihen, että jos naisia yhtäkkiä ilmestyykin sotilasalueelle liikaa, pitää punkat ja pesuhuoneet järjestää uudelleen. Suomi suunnittelee miljardiluokan satsausta hävittäjiin ja samaan aikaan pojat itkevät kustannuksia, kun varuskuntiin pitää rakentaa pari väliseinää ja ostaa suihkuverhot.

Kukahan tässä nyt on suurin maanpuolustuksellinen ongelma? Naiset haluineen vai puolustusministeriön ja pääesikunnan pojat?

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Suonpää: Islam uutisissa – pieleen menee joka kerta

Puheenvuorot

Libanonissa nainen saa päättää itse käyttääkö burkaa, Ranskassa ei.Suonpää: Kaadettaisko hallitus?

Puheenvuorot


Suonpää: Trump? Miksi jumalauta?

Puheenvuorot

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.