null ”Kesä ei voi alkaa ilman Suvivirttä” – Vantaan kaupungintalon edustalla kajahtaa yhteislaulu

Pappi Suvi-Maria Roineen kesän kohokohtia ovat uintireissut lämpimissä meri- ja järvivesissä.

Pappi Suvi-Maria Roineen kesän kohokohtia ovat uintireissut lämpimissä meri- ja järvivesissä.

Ajankohtaista

”Kesä ei voi alkaa ilman Suvivirttä” – Vantaan kaupungintalon edustalla kajahtaa yhteislaulu

Suvivirsi on monille kesälauluista rakkain. Sen sävel on tuttu päiväkotien ja koulujen päätösjuhlista ja monenkirjavista kesäjuhlista. Suvivirsi lauletaan myös Vantaan kaupungintalon edustalla lauantaina 3.6. 

Pappi Suvi-Maria Roine, osallistut Vantaan kaupungin ja Tikkurilan seurakunnan järjestämään Suvivirsi-tapahtumaan. Voiko kesä alkaa ilman Suvivirttä?

– Jos minulta kysytään, niin ei. Suvivirsi tuo ihan ehdottomasti kesätunnelman, kun siihen on lapsuudesta saakka kasvanut. Se on juuri se sävel, johon yhdistyy mahtava tunne:  koko pitkä kesäloma ja kaikki kesän ihanat asiat ovat edessä.

Miksi Suvivirsi on meille niin tärkeä?

– Siihen liittyy niin pitkä traditio, että se on tosi monelle kaikkein rakkain kesälaulu. Suvivirressä sekä sävel että sanat koskettavat suomalaista sielua, sillä siinä kuvataan kauniisti kesäistä luontoa ja kesän vihreyttä, kukkasia sekä auringonpaistetta.

Mitä itse odotat tältä kesältä?

– Odotan, että pääsen yhdessä lasten kanssa nauttimaan perinteisistä kesäjutuista – uimisesta lämpimissä meri- ja järvivesissä sekä metsäretkistä. Ja toki odotan lomapäiviä, jolloin saa nukkua pitkään ja aamulla miettiä, että mitähän kivaa tänään tehtäisiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.