null Suvivirren sunnuntaina pyhiin­vaelletaan Nuuksiossa

– Luonnossa liikkuessa mieli rauhoittuu ja voi mietiskellä yhtä jos toistakin asiaa, sanoo Petteri Soini, joka osallistuu kesäkuun alussa Suvivirsipyhiinvaellukselle.

– Luonnossa liikkuessa mieli rauhoittuu ja voi mietiskellä yhtä jos toistakin asiaa, sanoo Petteri Soini, joka osallistuu kesäkuun alussa Suvivirsipyhiinvaellukselle.

Hengellisyys

Suvivirren sunnuntaina pyhiin­vaelletaan Nuuksiossa

Pyhiinvaellus tarjoaa Petteri Soinille mahdollisuuden rauhoittua hektisen arjen keskellä.

Petteri Soini, miksi osallistut Suvivirren sunnuntaina 4.6. pyhiinvaellukselle Espoossa?

– Löysin kuusi vuotta sitten kaupunkipyhiinvaellukset, ja niistä on tullut minulle henkireikä. Ne tarjoavat rauhoittumisen mahdollisuuden hektisen arjen keskellä. Silloin saan hiljentyä luonnon keskellä samanhenkisessä seurassa. Kokemukseni viime vuoden suvivirsipyhiinvaelluksesta oli niin hyvä, että haluan mennä sinne uudelleen.

Miten tuon sunnuntain teema yhdistyy vaeltamiseen?

– Laulamme Suvivirren säkeistö kerrallaan taukopaikoilla. Välillä kuulemme aiheeseen liittyviä tekstejä, joita voi pohdiskella kävellessä. Suvivirteen syntyy uusi näkökulma, kun sitä lauletaan kesään heräävän luonnon keskellä. Viimevuotinen suvivirsipyhiinvaellus oli minulle syventävä kokemus.

Millaisessa maastossa kuljetaan?

– Metsässä ja polkuja pitkin. Siellä voi joutua esimerkiksi kiipeämään kaatuneen puunrungon yli. Normaalikuntoinen selviää kuuden kilometrin reitistä hyvin. Kannattaa varustautua paikoin kosteaan maastoon sopivilla jalkineilla ja säähän sopivalla vaatetuksella. Vesipullo ja eväät ovat tarpeen neljä tuntia kestävällä matkalla.

Oletko osallistunut monelle pyhiinvaellukselle?

– Noin kymmenelle, ja ne ovat olleet lähialueella.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.