Outi Isotalus -haulla löytyi 26 hakutulosta.

 1. Kosmetologiopiskelija Viivi Varis tähtää kultamitaliin, kun valitaan Suomen parhaita – apuna valmennustiimissä on myös oppilaitospappi

  Ammattioppilaitosten Taitaja2024-kilpailussa oppilaitospappi Sanna Uusitalo on yksi kisaajien tukihenkilöistä. Hänen henkistä huoltoaan on saanut myös euroopanmestaruustasollakin taitojaan testannut Viivi Varis.   

  20.05.2024

 2. Barbiet on kaivettu kaapeista ja ”mini-minä” tuottaa mielihyvää myös aikuisille – leikki edistää hyvinvointia, ja joskus nukkejen kautta leikitään ulos myös ahdistusta

  Lelujen ja leikin tutkija Katriina Heljakka tietää, ettei nostalgia ole suinkaan ainoa asia, joka vetää aikuisia leikin ja Barbie-nukkejen pariin.

  22.04.2024

 3. Toimittaja-kirjailija Heikki Valkama vietti lapsuutensa japanilaisessa kirkossa – ”Toisia ihmisiä varten me täällä olemme”, hän kiteyttää oppinsa maasta, johon palaa aina uudestaan

  Heikki Valkama asui elämänsä ensimmäiset 15 vuotta lähetystyöntekijöiden lapsena pienessä japanilaisessa maalaiskaupungissa. Japani-ikävää hän lievittää tekemällä ruokaa.

  15.03.2024

 4. ”Tehokkaat altruistit” etsivät parhaita keinoja parantaa maailmaa – järjestöllä on myös kristitty siipi: ”Jeesus käskee rakastaa ja tehdä hyvää toisillemme”

  Maailma on epäreilu ja täynnä tuskaa. Tämän ajatuksen alle on helppo hajota ja ajatella, ettei millään ole mitään väliä. Mutta entä jos ei hajoaisikaan, vaan ohjaisi aikaansa hyvän tekemiseen muille?

  02.02.2024

 5. Hanna Savolainen juhlii joulua kesälläkin ja haaveilee jatkuvasti muiden jouluttajien kanssa seuraavasta joulusta – mutta lahjoista hän ei välitä

  Hanna Savolaisella, jos jollakulla, on tutussa laulussa haaveiltu "joulu ainainen". Tai ainakin hänellä on joulu ympärivuotinen. Joulu on osa hänen persoonaansa.

  21.12.2023

 6. ”Tekoäly ei tunne pyhyyttä” – mutta miten siltä sujui Hoosiannan versiointi?

  Jouluradion perinteisestä Hoosiannasta on tänä vuonna syntynyt Hosanna-niminen versio. Tuottaja Patrick Ihalainen on käyttänyt sen tekemisessä tekoälyä. Esitimme viisi kysymystä kummallekin.

  01.12.2023

 7. Tällaista ei ole aiemmin kuultu – tekoäly teki Hoosianna-kappaleesta version Jouluradiolle 

  Tänä vuonna Jouluradion Hoosianna kuljettaa kirkkoa kohti edelläkävijöiden joukkoa, sillä rakastettua hymniä on versioinut tekoäly. Aivan yksin sitä ei ole päästetty huseeraamaan, sillä isäntinä ovat olleet Patrick Ihalainen ja Rony Vartio.

  23.11.2023

 8. Nyt autetaan työuupuneita ja nuoria aikuisia – vertaistukiryhmät kokoontuvat kasvokkain ja videopuheluissa

  ”On tosiasia, että nuorten pahoinvointi ja yksinäisyys ovat lisääntyneet”, sanoo Mirva Pajanne Hyvät Tuulet -yhdistyksestä. Yhdistys muistaa myös itsemurhaan menehtyneitä.

  16.11.2023

 9. Lohtulampaat ovat enää siunausta vaille ja pian lähdössä lasten luo 

  Ihka ensimmäiset lohtulampaat siunataan tehtäväänsä 4. marraskuuta Korson kirkolla pyhäinpäivän satuhetkessä. Lohtupehmoja ovat kutoneet Maarukanmummot, joista yksi on Raili Palmu.

  02.11.2023

 10. Hyvät enkelit auttoivat Emmiä matkalla pois kodittomuudesta – ”Askeleet pois kodittomuudesta vaativat sitä, että löysin itseni, unelmat ja tavoitteet”

  Emmi jäi vaille kotia eron jälkeen. Hänen asunnottomuustarinansa päättyi rankkojen vaiheiden jälkeen hyvin.

  20.10.2023

 11. Ulkomaalainen opiskelija tarvitsee suomalaisia kavereita – Friends-ohjelma yhyttää ystäviksi

  Jos tahdot tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin ja taidat englannin kielen, olet erittäin tervetullut osallistumaan piakkoin starttaavaan Friends Program -toimintaan. Viime vuoden osallistuja Ville Rantanen kiittelee ohjelman ilmapiiriä.   

  03.10.2023

 12. Tutustu urbaaniin katutaiteeseen Myyrmäessä – pyhiinvaellus kulkee muraalilta toiselle Why So Myrtsi -tapahtumassa

  Myyrmäki on Helsingin seudun ensimmäinen katutaidekaupunginosa, josta löytyy kymmenittäin isoja seinämaalauksia.

  22.08.2023

 13. Kirkon nuorisotyön ammattilaisia on mukana Suomen suurimmassa pelitapahtumassa – he tietävät, että joillekin nuorille pelaaminen on ainoa tapa olla yhteydessä muuhun maailmaan

  Messukeskuksen täyttää elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Summer Assembly 2023, Suomen suurin pelitapahtuma. Mutta mitä siellä tekee kirkko, joka on näissä kinkereissä jo konkari?

  04.08.2023

 14. ”Välillä uruilla pitää soittaa niin lujaa, että äänen voimakkuus ylittää työsuojelulliset arvot” – kanttori Petri Koivusalo harjoittelee öisin Espoon tuomiokirkossa

  Kun kello lähestyy iltayhdeksää, lopettavat tulevien konserttien esiintyjät ja kanttorit treenailunsa Espoon tuomiokirkossa – yhtä lukuun ottamatta. Valvontakamerat tallentavat kanttori Petri Koivusalon useinkin urkujen äärestä.  

  01.08.2023

 15. Puutarhaliiton Timo Taulavuori: Suomalaiset hautausmaat ovat puutarhojensa puolesta hienoimpia maailmassa – puutarhapäivässä mukana kaksi hautausmaata

  ”Avoimet puutarhat” avaavat jälleen porttinsa ympäri Suomea sunnuntaina 9.7.  Runsaan 850 kohteen joukossa ainoat hautausmaat ovat Helsingin Hietaniemi ja Malmi.

  07.07.2023

 16. Uskontojen uhrien tuki -yhdistys tahtoo, että niin kutsutut eheytyshoidot kriminalisoidaan – ”Ihmiset siellä päätti, että ne ajavat homouden henkeä ulos”

  Uskontojen uhrien toiminnanjohtaja Joni Valkila ja Sateenkaariyhdistys Malkuksen hankepäällikkö Hanna-Leena Autio arvelevat, että lain säätämisestä tulee vaikeaa. Laki ei myöskään yltäisi kaikkiin yrityksiin muuttaa sateenkaari-ihmisiä. 

  30.06.2023

 17. Inka-Johanna Kolhinoja on saanut mitalin jokaisesta uintikisasta, johon hän on osallistunut – nyt hän edustaa Suomea kehitysvammaisten olympialaisissa

  Inka-Johanna Kolhinoja on uintiuran ohella aktiivinen myös politiikassa ja kotiseurakuntansa Tulkaa kaikki -ryhmän toiminnassa.

  19.06.2023

 18. Levätkää ensin, kokeilkaa seksissäkin jotain ihan uutta – perheneuvojan vinkit parempaan parisuhdekesään

  Kesäloma voi tuntua kuumottavalta paitsi säiden puolesta, myös parisuhteen kuormittumisen vuoksi. Tässä perheneuvoja Mari Kinnusen parisuhdevinkkejä leppoisampaan lomaan.

  15.06.2023

 19. Taito Kawata ohjasi Netflix-sarjan Helsingistä – loppuhuipennus tapahtuu Temppeliaukion kirkossa

  Taito Kawatan ohjaama Dance Brothers on ensimmäinen suomenkielinen draamasarja, joka on päässyt maailmanlaajuiseen levitykseen Netflixissä. Tarkkasilmäinen voi bongata sarjasta tuttuja paikkoja.

  02.06.2023