null Huvittaisiko mennä naimisiin? Hääyö-tapahtumat tarjoavat taas pikavihkimisiä pääkaupunkiseudulla

Vantaan seurakunnat järjestivät ensimmäisen Hääyö-tapahtuman vuonna 2009. Pyhän Laurin kirkko on siitä alkaen ollut yksi tapahtuman hääkirkoista.

Vantaan seurakunnat järjestivät ensimmäisen Hääyö-tapahtuman vuonna 2009. Pyhän Laurin kirkko on siitä alkaen ollut yksi tapahtuman hääkirkoista.

Ajankohtaista

Huvittaisiko mennä naimisiin? Hääyö-tapahtumat tarjoavat taas pikavihkimisiä pääkaupunkiseudulla

Hääyö-tapahtumassa vihitään useita pareja saman illan aikana. Miljööstä, musiikista ja kakkukahveista vastaa kirkko.

Hääyö-tapahtumissa rakastavaiset voivat mennä naimisiin pienellä budjetilla ja helposti. Loppukesällä ja syksyllä järjestettävissä tapahtumissa papit vihkivät useita hääpareja saman illan aikana. Naimisiinmenijän tarvitsee itse hankkia esteettömyystodistus, ilmaantua paikalle ja ottaa mukaansa henkilöllisyystodistus sekä sormus – kirkko hoitaa loput.

Kyseessä on järjestäjien mukaan tunnelmallinen ja arvokas, mutta samalla vaivaton tapa mennä naimisiin. Seurakunnat järjestävät tapahtumia esimerkiksi Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä.

Osallistuminen ei maksa mitään. Vihittävien ei tarvitse olla paikkakuntalaisia. Joillain paikkakunnilla, esimerkiksi Espoossa ja Helsingissä, hääparin pitää ilmoittautua etukäteen, kun taas Vantaalla häävuorot jaetaan tapahtuman alussa.

Ikähaarukka ulottuu nuorista ikäihmisiin. On jo pitkään parisuhteessa yhdessä olleita ja uudempia rakkaustarinoita.

–Tikkurilan kirkkoherra Janne Silvast

Vieraiden määrä, mahdollisuus omaan häämusiikkiin ja mahdollisuus valita vihkivä pappi vaihtelevat kaupungeittain.

Ainakin toisen vihittävän tulee olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun käynyt jäsen. Jos toinen vihittävistä ei kuulu luterilaiseen kirkkoon, hänen on kuuluttava johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan: tästä on oltava joko todistus tai henkilön oma vakuutus. Kirkkoon kuulumattomilla pareilla on mahdollisuus saada siunaus liitolleen.

– On iloittava siitä, että tällä tilaisuudella on pystytty palvelemaan ihmisiä. Hääyö on tietyllä tavalla myös yhteisöllinen myötäonnen ja myötärakkauden tapahtuma, kun paikalla on useampia pareja odottamassa omaa vihkivuoroaan, kertoo Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast Vantaan seurakunnista.

– Ikähaarukka ulottuu nuorista ikäihmisiin. On jo pitkään parisuhteessa yhdessä olleita ja uudempia rakkaustarinoita – ja hyvin monenlaisia elämäntilanteita. Osa on löytänyt toisensa jo vuosia tai vuosikymmeniä sitten, perhe on ehkä kasvanut ja sitten tuntuu siltä, että nyt halutaan mennä naimisiin, ja siihen löytyykin sopiva tilaisuus, Silvast jatkaa.

Korona-aikana häähenkilökunta seuraa viranomaisten ohjeistuksia: tarvittaessa tapahtumaa rytmitetään siten, ettei ihmisiä ole liikaa samoissa tiloissa. Seurakunnat tiedottavat järjestelyjen yksityiskohdista lähempinä tapahtumia.

Hääyö-tapahtumat pääkaupunkiseudulla

Espoossa pareja vihitään Espoonlahden kirkossa perjantaina 28.8.2020. Hääpareja astuu avioliittoon kello 21.00 alkaen aina puoleen yöhön saakka. Kakkukahvit kuuluvat iltaan. Lisää tapahtumasta voi lukea Espoon seurakuntien sivuilta.

Vantaan Pyhän Laurin kirkolla vihitään pareja perjantaina 18.9.2020. Vihkivuorojen jako alkaa kello 18.00 ja itse vihkimiset aloitetaan tuntia myöhemmin. Lisää tapahtumasta voi lukea Vantaan seurakuntien sivuilta.

Helsingissä Hääöitä vietetään perjantaina 18.9. Kallion kirkossa ja lauantaina 10.10.2020 Kulosaaren kirkossa. Kallion kirkon tapahtumasta löytyy lisätietoja tapahtuman Facebook-sivuilta. Kulosaaren tapahtuman paikkoja voi kysellä pastori Jenni Kalliolta (jenni.h.kallio@evl.fi) 10.8. alkaen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pyhän Laurin kirkon ensi kesän vihkiajat tulevat kohta hakuun

Ajankohtaista

Kirkkohäitä Vantaan Pyhän Laurin kirkkoon suunnittelevien on hyvä olla nyt valppaana.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.