null Pyhän Laurin kirkon ensi kesän vihkiajat tulevat kohta hakuun

Vantaan Pyhän Laurin kirkko on suosittu vihkikirkko.

Vantaan Pyhän Laurin kirkko on suosittu vihkikirkko.

Ajankohtaista

Pyhän Laurin kirkon ensi kesän vihkiajat tulevat kohta hakuun

Kirkkohäitä Vantaan Pyhän Laurin kirkkoon suunnittelevien on hyvä olla nyt valppaana.

Ensi vuoden kesäkuun ja joulukuun väliset vihkiajat Vantaan Pyhän Laurin kirkkoon ovat haettavissa 31.8.–5.9. Helsingin pitäjän kirkonkylässä sijaitseva keskiaikainen kivikirkko on vuodesta toiseen pääkaupunkiseudun suosituimpia vihkipaikkoja.

Aikoja voi hakea nettilomakkeella Vantaan seurakuntien nettisivujen kautta. Vihkipareille ilmoitetaan heidän saamastaan ajasta viimeistään 30.9.2020.

Etusijalla vihkiaikojen haussa ovat Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan jäsenet, koska Pyhän Laurin kirkko on heidän kotikirkkonsa. Toisella sijalla ovat muut vantaalaiset vihkiparit ja kolmannella sijalla muut hakijat. Vähintään toisen hakijoista pitää kuulua evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Vihkiaikatoiveita tulee nettihaussa antaa vähintään viisi ja enintään kymmenen. Ajat voivat olla myös saman päivän aikoja.

Tarjolla olevat vihkiajat ovat perjantai-iltapäiviä sekä lauantaiaikoja aikavälillä 12.30-17. Suosituimmat ajat ovat lauantaisin välillä 13.15–15.30. Mitä enemmän toiveita hakija esittää, sen parempi todennäköisyys on saada aika.

Aikoja ei tarvitse olla varaamassa heti aamulla 31.8., sillä lomakkeen lähetysajalla ei ole vaikutusta, kunhan toive on lähetetty hakuajan 31.8.–5.9. sisällä.

Vihkiaikoja on tällä kertaa jaossa tavallista vähemmän. Elokuussa 2021 viikolla 32 kirkossa ei ole tarjolla vihkiaikoja Helsingan keskiaikatapahtuman ja Vantaan BRQ-barokkifestivaalin vuoksi.

Kirkon kunnostustöiden takia vihkiaikoja ei ole tarjolla 20.9.–14.11.2021. Marras–joulukuussa 2021 kirkko on puolestaan varattuna useille joulukonserteille. Lisäksi koronan vuoksi kesältä 2020 siirrettiin kymmenkunta vihkimistä poikkeuksellisesti ensi kesälle.

Todennäköistä on, ettei kaikille kiinnostuneille löydy aikaa kirkon sesonkiaikana. Näin on ollut myös aiempina vuosina muun muassa kirkon korjaustöiden vuoksi.

– Lauantaisin on 6–7 vihkiaikaa ja perjantaisin kolme. Sesonkiaikana nämä varataan kaikki. Syksyn 2020 lauantain vielä vapaana olleet ajat on nyt varattu kaikki lokakuun alkuun asti, sillä koronan siirtämiä häitä järjestetään nyt. Samoin kirkkoa kysytään avioliiton siunaamisiin, jos pari on jo vihitty maistraatissa. Muita arki-iltoja on hyvin vapaana niin nyt kuin ensi vuonnakin. Niistä kannattaa kysyä erikseen, Tikkurilan seurakunnan pappi Sanna Heikurinen vinkkaa.

Hän lisää, että tänä syksynä Pyhän Laurin kirkossa on mahdollista mennä naimisiin myös 18.9. järjestettävässä Hääyö-tapahtumassa.

Kesän ja loppuvuoden 2021 vihkiaikoja haetaan lomakkeella, johon pääsee 31.8. alkaen sivulta vantaanseurakunnat.fi/tikkurilan-seurakunta/vihkiajat-pyhan-laurin-kirkkoon.

Vihkiaikoja tammikuusta toukokuulle 2021 voi varata jo nyt, ja ajat ovat varattavissa heti. Aikoja voi varata verkossa asiointi.vantaanseurakunnat.fi tai varauspalvelusta 09 8306 333 (ma–pe 9–14). Tätä kautta voi kysyä myös kuluvan syksyn arki-iltoja.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.