null Taivaan tähden: Jeesuksen neuvolakäynti

Hengellisyys

Taivaan tähden: Jeesuksen neuvolakäynti

Marian ja Joosefin kotona kasvoi erityinen lapsi.

Voit myös kuunnella tämän tekstin:

-:- / -:-
Minulla on tallessa viiden lapseni neuvolakortit, pienet vaaleanpuna- ja vaaleansinikantiset vihkot, joiden sarakkeisiin 1980-luvulla merkittiin päänympärys, pituus, paino ja tärkeimmät huomiot lapsen kehityksestä. Jokaisessa vihkossa lukee sama sanapari useampaan kertaan: ”Reipas tyttö.” ”Reipas poika.” Muistan lukeneeni niitä onnellisena kuin kiitettävää koulutodistusta: Lapseni on niin kuin pitää. Neuvolantäti uskoo häneen.

Jeesus-lapsen vanhemmille vastaavan neuvolakäynnin tarjosivat Simeon ja Hanna, temppelipalvelukseen omistautuneet vanhukset, jotka olivat lukeneet silmänsä sameiksi ennustuksia tulevasta messiaasta. Kun Maria ja Joosef toivat lapsensa temppeliin, Simeon ja Hanna tunnistivat odotetun saapuneen.

Neuvolakortin, Wilman ja varhaiskasvatussuunnitelman sijaan Simeon lausui kohtalokkaat sanansa suoraan Marialle: ”Hänet on pantu merkiksi, jota ei tunnusteta, ja sinun omankin sydämesi läpi on miekka käyvä.”

Jeesuksen vanhemmilta ei voinut jäädä ymmärtämättä, että heidän kotonaan kasvoi erityinen lapsi. Pelkäsivätkö he? Olivatko he hänestä ylpeitä?

Mitä minä ympärilläni kasvaville ja eläville sanon? Ennustanko vaaroja vai näenkö mahdollisuudet? Huomaanko virheet vai kiitänkö? Epäilenkö vai luotanko tulevaan? Ymmärränkö, että jokainen täällä on erityinen lapsi ja ansaitsee tietää sen?

Koko ajan voin tuudittaa toisessa aukeaa paikkaa, jossa mikä tahansa on mahdollista.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Kirkko on siellä, missä tunnen sen olevan

Hengellisyys

Hiljaisuudessa mikään ei peitä Jumalan puhetta.


Taivaan tähden: Rakkain oli aasi

Hengellisyys

Taivaan tähden: Tehkää tie!

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.