null Taivaan tähden: Tehkää tie!

Hengellisyys

Taivaan tähden: Tehkää tie!

Tien raivaaminen Jeesukselle on lähimmäisen palvelemista.

Voit myös kuunnella tämän tekstin:

-:- / -:-
Tämän adventin ehdoton hittibiisi oli sukumme nuorimman uusi löytö: Hoosianna. Tosin "Hoosianna, Daavidin poika" tuntui vähän vieraalta ja se kääntyi muotoon "Hoosianna, Naapurin poika".

En tiedä, mitä Hoosianna ja adventti merkitsee pienen tytön ajatusmaailmassa. Luultavasti joulun odottamista. Tässä oivana apuna hänelle on ollut joulukalenteri. Luukkuja avataan ja samalla nähdään, kuinka päivä päivältä h-hetki lähestyy.

Siinä on adventin sanoma pelkistetyimpänä. Me odotamme Jeesusta. Päivä päivältä. Luukku luukulta.

Kolmas adventti korostaa, että odotuksen ei pidä olla passiivista. Kristityn tehtävä on raivata tietä kuninkaan tulolle.

Mitä se on? kysyisi Martti Luther. Vastaus kysymykseen liittyy Jeesuksen serkkuun Johannes Kastajaan. Tämä Jeesuksen edelläkulkija oli joutunut vankilaan ja kuuli siellä serkkunsa teoista. Hän lähetti opetuslapsensa kysymään: "Oletko sinä se, jonka on määrä tulla?"

Jeesus vastasi heille: ”Kertokaa, mitä kuulette ja näette. Sokeat saavat näkönsä ja rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat ja kuurot kuulevat, kuolleet herätetään henkiin ja köyhille julistetaan ilosanomaa.”

Tässä on sanottu, mitä tarkoittaa tien tekeminen Herralle. Se merkitsee suoraa toimeksiantoa tehdä kaikkea hyvää ja palvella lähimmäisiä.

Kuolleiden herättäminen viittaa kristityn tehtävään julistaa pelastusta ja iankaikkista elämää Jeesuksessa. Sekin on tien tekemistä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.