null Taivaan tähden: Kuluttajan tunnustus

Hengellisyys

Taivaan tähden: Kuluttajan tunnustus

Miten parantua ostamisen vietistä?

Voit myös kuunnella tekstin:

-:- / -:-
Lapsena näin elokuvan, jossa toimeliaat asvalttimiehet peittivät mustalla piellä koko maan. Tehtaita nousi maasta kuin sieniä, piiput tanassa. Kuohuvat kosket pidättivät voimaloiden padoissa hengitystään. Minua nauratti, kun viimeinenkin ötökkä jäi asvalttijyrän alle. Eipä inise enää.

Vähiin ovat käyneet sittemmin naurut. Nyt olemme huolissamme lajien kiihtyvästä sukupuutosta, sään äkillisistä vaihteluista, sulavista jäätiköistä. Maa, jonka rintaa imemme, kurtistuu kokoon kuin reikäinen pallo. Kuivuuteen nääntyvät vyöryvät pölyisinä aaltoina vähenevien vesien ääreen.

Tunnustan heti, minä se olen. Minua vaivaa ostamisen vietti. Minä katselen karsaasti vanhaa ja haluan kuluneen tilalle uutta. Minä tarvitsen parempaa ja puhtaampaa ja mukavampaa. Minulle lisää lämpöä, lisää viilennystä, lisää ajonopeutta, leveämmät tiet, viimeisin tekniikka, tuorein malli. Minulle monta maisemaa, koska minua kiihdyttää vaihtelun ja etäisyyden kaipuu. Minulle vapautta käyttää kuin omaani yhteistä ilmaa, peltoa, vettä.

Jeesus, Tinkimätön Peilini, paranna kyltymätön sisäinen vaatijani, että heräisin pelastamaan maan, silmäteräsi. Vaikka kantamani banderolli, antamani ääni tai ostamatta jäänyt lentolippu ei pelasta maailmaa, se kääntää sen suunnan, kun meitä on monta. Yhdessä voimme olla painava, parantava luku havisevan historian kirjassa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Valita ja kiitä

Hengellisyys

Ala pitää päiväkirjaa onnettomuuksista ja takaiskuista ja katso, mitä tapahtuu.


Taivaan tähden: Ihaninta ihmisessä

Hengellisyys

Taivaan tähden: Kova vai hyvä?

Hengellisyys

Taivaan tähden: Kunpa ymmärtäisit

Hengellisyys


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.