null Taivaan tähden: Kova vai hyvä?

Hengellisyys

Taivaan tähden: Kova vai hyvä?

Hyvää pitää tehdä ja ihmisiksi elää yhteisen paremman elämämme takia.

Voit myös kuunnella tekstin

-:- / -:-
Jumala ei kristillisen käsityksen mukaan auta lepytellä tekemällä hyvää eikä häntä voi miellyttää elämällä ihmisiksi. Kristillisellä kielellä sellainen on omaa vanhurskautta.

Omiin ansioihin haluaa vedota se, joka ei tunnista ihmisen ja Jumalan eroa. Me poloiset kun olemme kuivettunutta joutomaata. Jos jollakin syrjällä savi työntäisikin vihreää, puolinaisuutemme polte paahtaa sen jo kohta.

Ihan yhtä huono juttu on keskittyä kelvottomuuteensa niin, että jättää lähimmäisen tarpeet Jumalan tai muiden huoleksi ja käyttää parhaat voimansa oman vaatimattomuutensa tai vakaumuksensa hiomiseen. Naapurin yksinäisyyttä tai syrjityn tuskaa ei paranna hartainkaan rukous.

Toisten kanssa katson itseäni peiliin ja näen, millainen olen.

Hyvää pitää tehdä ja ihmisiksi elää yhteisen paremman elämämme takia. Tarvitsemme toisiamme. Toisissa katselen, kuuntelen ja rakastan elämää ja Jumalaa. Toisten kanssa katson itseäni peiliin ja näen, millainen olen.

Kova sydän ei jousta. Toisen hätä ei muovaa sitä uuteen asentoon. Myötätunto ei suurenna sitä eikä kiihkeä onni mahdu virtaamaan siinä.

Hyvä sydän ei ole syntymälahja. Sitä on kasvattanut yhdessä elämisen vaiva, suostuminen lähemmäs kuin itsekäs mieli sallii, sitkeä asettuminen vuoroin auttajan, vuoroin autettavan osaan. Itseäni suurempi hyväksyvä katse on pehmittänyt sen pinnan.

Hyvä sydän ei ole Jumalan edessä kovaa parempi. Ihmisten kesken se on.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Ihaninta ihmisessä

HengellisyysTaivaan tähden: Kunpa ymmärtäisit

HengellisyysLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.