Taivaan tähden: Kutsu juhliin

Taivaan tähden: Kutsu juhliin

On kutsuja, joista ei voi kieltäytyä. Ilahduttavia ja vähemmän ilahduttavia. Minulla kokemuksia molemmista.

Vähemmän ilahduttavia oli eräänä iltana tullut kutsu – oikeastaan haaste – käräjäoikeuteen. Olin epähuomiossa jättänyt väliin kertausharjoituksen ja sain syytteen rintamakarkuruudesta. Raskain sydämin hyväksyin kutsun käräjille.

Tai postikortti, jonka sain vuosia sitten. Aihe: ajokorttinne peruuttaminen. Olin 1980-luvulla syyllistynyt kolme kertaa lievään ylinopeuteen.

Mutta ilahduttavia kutsujakin on tullut. Neljä vuotta sitten HelsinkiMission respa soitti. Jotenkin innoissaan. ”Hei, tule heti käymään. Sait kirjeen, jonka toimitti kaksi sotilasta.” Se oli kutsu itsenäisyyspäivän vastaanotolle linnaan. Arvatkaa oliko kiva vastata kutsuun.

Kutsulla ja kutsujalla on iso merkitys. Isompi kuin luulisi.

Suurin osa HelsinkiMission vapaaehtoisista sanoo, että he tulivat mukaan, koska kutsuttiin. Suurin osa yhteisön taloudellisista kannattajista tuli mukaan siksi, että pyydettiin. Tarvittiin kutsu.

Itselläni on pilvin pimein esimerkkejä siitä, että henkilökohtaisella kutsulla on merkitystä. Ystäväni tulevat vaikkapa Tuomas­messuun vain siksi, että esitän kutsun.

Jumalan valtakuntaan ei tulla ilman kutsua. Jeesuksen opetuslapseksi ei tulla ilman kutsua.

Mutta kutsun esittäjiä olemme me. Tervetuloa bileisiin! Ei siksi, että minä kutsun vaan siksi, että Jeesus kutsuu.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi