null Taivaan tähden: Likaiset kädet

Hengellisyys

Taivaan tähden: Likaiset kädet

Toisten elämää tuomitessa on jäänyt huomaamatta, miten oma ahneus on ajanut planeettamme kuilun partaalle.

Voit kuunnella tämän tekstin:

-:- / -:-
Olisiko maailma toisenlainen, jos kolonialismin ja varhaisen teollistumisen jälkeiset läntisen maailman sukupolvet olisivat tulkinneet Raamattua toisin kuin tulkitsivat? Millaista olisi elämämme, jos heidän silmänsä olisivat tarkentaneet keskinäisen rakkauden lauseisiin sen sijaan, että ne poimivat omaa ja toisen ratkaisuja muottiin pakottavat, moralismia tihkuvat säännöt? Tai entä jos he olisivat nostaneet tärkeimmäksi kehotuksen vaatimattomaan elämään sen sijaan, että alkoivat nähdä ulkoisen menestyksen Jumalan siunauksen merkkinä?

Vaikka Raamattu ottaa voimakkaasti kantaa ahneutta, rikkautta ja luontoa tuhoavaa elämäntapaa vastaan, viimeisinä vuosisatoina kristikunnan suurimmalta ongelmalta on näyttänyt yksittäisen ihmisen sielun tola ja yksittäisten rakastavaisten makuukamari. Paha elämä on tarkoittanut juoppoutta ja huoruuden syntiä. Siveettömyyden on nähty syöksevän maailman tuhoon, ja toisten elämää tuomitessa on jäänyt huomaamatta, miten oma ahneus on syönyt planeettamme voimavarat ja ajanut sen kuilun partaalle.

Rukoilevat kätemme ovat vääristä valinnoistamme likaiset.

En ole edeltäjiäni parempi. Yhä osoitan sormella muita ja etsin syyllistä itseni ulkopuolelta. Ahneuteni palkasta kertovat profetiat ovat muuttuneet etäisistä kangastuksista karuksi todellisuudeksi. Minä mielestäni säällinen ihminen yhä seison. Muu luomakunta on jo pudonnut polvilleen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee


Taivaan tähden: Älä torku!

Hengellisyys


Taivaan tähden: Sinä olet pyhä

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.