null Taivaan tähden: Tällainen olisi onnellinen perhekuva elämän puun katveessa

Taivaan tähden: Tällainen olisi onnellinen perhekuva elämän puun katveessa

"Pyhäinpäivänä sytytän kynttilän sydämeni jokaiselle ikävälle ja ilolle, kuolleille ja syntyneille ja vielä syntymistään odottaville oman elämäni pyhille."

Ajattele, että kukaan ei enää näkisi vaivaa tyhjän vuoksi eikä syntyisi vain kohta kuollakseen. Ajattele, että susi kulkisi karitsan kanssa yhtä jalkaa laitumella ja leijona söisi heinää kuin härkä. Kukaan ei tekisi pahaa. Kukaan ei vahingoittaisi ketään.

Elämän virta kuohuisi kirkkaana kaupungin läpi, ja kaupungin valtakadulla, virran haarojen keskellä, pyhällä paikalla, kasvaisi elämän puu. Eikä vain kasvaisi vaan antaisi vuodessa kahdettoista hedelmät. Luit ihan oikein: uuden, mehukkaan sadon kerran kuussa.

Puun lehdet lääkitsisivät terveiksi kansat. Mikään ei olisi enää kirouksen kahleessa. Yötä ei olisi eikä enää olisi tarpeen sen enempää lamppu kuin aurinkokaan, koska syvimmän mahdollisen hyväksymisen Jumala olisi kaikkien valona.

Mikä ihana tausta toisiaan ikävöivien perhekuvalle.

Pyhäinpäivänä sytytän kynttilän sydämeni jokaiselle ikävälle ja ilolle, kuolleille ja syntyneille ja vielä syntymistään odottaville oman elämäni pyhille. Asetun heidän kanssaan elämänpuun katveeseen kuvaan, jossa ei tarvitse tiivistää ja jossa kenestäkään ei leikkaudu mitään pois eikä kukaan jää toisensa varjoon. Kaikki mahtuvat kuvaan täyteläisinä ja parhaimmillaan.

Ja vaikka emme jaksaisi hymyillä, säteilisi meistä se onnellinen päivä, koska kuulisimme Jeesuksen sanovan: autuaita ovat murheelliset, he saavat lohdutuksen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi