Taivaan tähden: Pettuleipää vai oikeaa?

Taivaan tähden: Pettuleipää vai oikeaa?

Elämännälkään auttaa vain Jeesuksen resepti.

Ensin löydettiin rukiin jyvät 11 000 vuotta sitten. Niitä syötiin sellaisenaan, kunnes joku keksi, että ne voidaan hieroa kivien välissä rouheeksi ja keittämällä niistä tulee puuroa. Leipä syntyi vahingossa 6000 vuotta sitten, kun puuro kiehui yli ja paistui kuumilla kivillä kakkaroiksi. Siitä lähtien leivällä on ollut keskeinen osa ihmisen nälän tyydyttämisessä.

Jeesus sanoi, että hän on elämän leipä. Tavallinen leipä sammuttaa nälän hetkeksi, mutta kohta tulee uudestaan nälkä. Jeesus lupasi, että joka syö hänen leipäänsä, sen ei tule koskaan nälkä.

Kysymys on elämännälästä. Ollakseen onnellinen ihminen tarvitsee muutakin kuin sen, että hänen fyysiset tarpeensa tulevat tyydytetyiksi. Hän tarvitsee elämälleen tarkoituksen.

Hyvän elämän epätoivoinen etsiminen on käynnissä, mutta viihdeteollisuus, some, seikkailumatkailu ja muu sellainen eivät riitä ruokkimaan sielun nälkää. Elämän tarkoitus pakenee. Parhaimmillaankin ne ovat hätäruokaa, pettuleipää, jossa jyviin on sekoitettu korviketta.

Jeesus tarjoaa omaa leipäänsä. Mutta Jeesuksen resepti voi tuntua rankalta. Hän antoi oman lyhyen elämänsä toisten palvelemiseen. Elämän merkitys löytyy rakkaudesta. Eikä vain hetken kestävän elämän osalta. Se kantaa elämän rajan taakse.

”Tämä on se leipä, joka on tullut alas taivaasta. Se on toisenlaista kuin se ruoka, jota teidän isänne söivät: he ovat kuolleet, mutta se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti.”

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi