Taivaan tähden: Puhtausriitti

Taivaan tähden: Puhtausriitti

Ihmisen on vaikea sietää likaa ja puolinaista. Rästilistojen kärkipäässä keikkuvat siivoaminen ja keskeneräiset asiat. Siksi myös kaikissa uskonnoissa on puhtaussääntönsä. Uskontojen harjoittajat tietävät, mistä juuri tässä uskonnossa pitää tehdä tiliä.

Tilinteon avuksi on rakennettu riittejä, joilla tahroista pääsee eroon. Kristillisessä uskossa tahranpoistoaine on Kristuksen veri.

Ajatus on mykistävä: Vaikka kristityn pitää asettaa ihanteensa korkealle ja vaatia itseltään virheettömyyttä, hän on kristillisen käsityksen mukaan läpeensä virheellinen ja kykenemätön hyvään. Hän ei pääse korkealle asetetun riman yli virheitään hyvittelemällä, vaan hänen on päinvastoin suostuttava lakkaamaan yrittämästä.

Mitä suurimmassa epäonnistumisessa on nimittäin tarjolla mitä suurin pelastus. Kristus on kärsinyt virheen vaatiman rangaistuksen. Kristityn puhtaus on lainattua, Suuren Rakkauden puhtautta.

Mikä ihana lahja. Ja mikä harmillinen tekosyy. Liian usein unohdun ihastelemaan tätä yllättävää pelastumistani ja jätän kärsivät oman onnensa nojaan.

Maailma ei kuitenkaan parane ilman niitä, jotka sen parantavat. Siksi kristityn ainoa oikea elämäntapa on tehdä hyvää, tavoitella oikeudenmukaisuutta ja puolustaa sorrettua. Juuri nyt pitäisi jokaisen maistaa Paratiisin kiellettyä hedelmää ja huomata olevansa alasti. Vain niin opimme, miten syvästi tarvitsemme toisiamme.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi