null Taivaan tähden: Pietarin paniikki

Hengellisyys

Taivaan tähden: Pietarin paniikki

Voit halutessasi kuunnella tekstin:

-:- / -:-

Päivää ennen Jeesuksen teloitusta Pietari romahti. Totaalisesti.

Se tapahtui sinä yönä, jona Jeesus vangittiin. Pietari oli seurannut jonkun matkan takaa vankikulkuetta ylipapin taloon. Hämmentyneenä ja peloissaan hän asettui pihalle sytytetyn nuotion ääreen, missä ylipapin palveluskunta oli lämmittelemässä.

Luhistuminen tapahtui, kun Pietari paljastui opetuslapseksi. Kukko lauloi. Pietari muisti samalla hetkellä Herran sanat: ”Ennen kuin kukko tänään laulaa, sinä kolmesti minut kiellät.” Paniikkiin joutunut Pietari karkasi suunniltaan paikalta.

Minne hän karkasi? Kotikyläänsä Galileaan, ehkä isänsä luo.

Hän oli siis kaukana Jerusalemista, kun Jeesus haudattiin. Vanhimpien lähteiden mukaan kaikki miespuoliset opetuslapset pakenivat. Jerusalemiin jäivät vain naiset.

Juuri he havaitsivat haudan tyhjäksi. Alkuperäisin Markuksen evankeliumi päättyy sanoihin: ”He pakenivat haudalta järkytyksestä vapisten eivätkä kertoneet kenellekään mitään, sillä he pelkäsivät”.

Pääsiäinen ei tyhjene tähän, sisällyksettömään hautaan. Ylösnoussut ilmestyi Galileassa opetuslapsille, myös Pietarille. Pääsiäisen kertomus ei ala tyhjästä haudasta vaan siitä, että lukuisat ihmiset alkoivat kertoa Jeesuksen ilmestyneen heille. Ilmestyessään Jeesus uudisti peruuttamattomasti jokaisen kohtaamansa ihmisen elämän.

Tässä mikään ei ole muuttunut. Jeesus ilmestyy yhä, ilmestyi minullekin. Usko alkaa Jeesuksen kohtaamisesta, vaikka emme uskaltaisi käyttää sanaa ilmestys.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Erilainen ehdokas

Hengellisyys

Jeesus oli Jerusalemin pääsiäisjuhlien odotetuin julkkis, mutta suosio ei kestänyt kauan.


Taivaan tähden: Tappavaa rakkautta

Hengellisyys

Taivaan tähden: Luottamusharjoitus

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.