null Taivaan tähden: Erilainen ehdokas

Taivaan tähden: Erilainen ehdokas

Jeesus oli Jerusalemin pääsiäisjuhlien odotetuin julkkis, mutta suosio ei kestänyt kauan.

Voit halutessasi kuunnella tekstin:

-:- / -:-

Äänestyspäivä saa suomalaiset valitsemaan johtajansa.

Pari tuhatta vuotta sitten Palestiinassa johtajia ei äänestetty. Mutta kansa saattoi silti antaa äänensä. Huutamalla. Näin tapahtui Jeesukselle pääsiäisjuhlilla.

Pääsiäisjuhlille Jerusalemiin saapui eri puolilta sen ajan maailmaa jopa pari miljoonaa pyhiinvaeltajaa. Hirveästi väkeä. Luku on laskettu temppelissä teurastettujen karitsojen määrän pohjalta.

Jeesus oli näiden juhlien odotetuin julkkis. Hän oli vastikään herättänyt Lasaruksen kuolleista. Uutinen oli levinnyt kulovalkean tavoin kaikkialle ja Jeesusta oli reitin varrella vastassa käsittämätön väenpaljous.

Kansanjoukon yhteen ääneen huutama slogan oli lyhyt, poliittinen ja ytimekäs. Hoosianna! Auta! Valtaapitävät katselivat hänen suosiotaan hampaitaan kiristellen: ”Näettekö, mikään ei auta. Koko maailma juoksee hänen perässään.”

Vaaleissa on kysymys siitä, mitä poliitikot lupaavat kannattajilleen. Mitä enemmän lupaa, sen suurempi mahdollisuus tulla valituksi.

Mitä Jeesus lupasi? Hän lupasi kuolemansa: ”Jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain jyväksi. Mutta jos jyvä kuolee, se tuottaa runsaan sadon.”

Voisitko kuvitella nykypoliitikon sanovan suosionsa huipulla noin? Minä en.

Jeesuksella ei mennyt hyvin. Muutaman päivän kuluttua sama hurmoskansa huusi: ”Ristiinnaulitse!”

Jeesus kuoli, mutta on tänään luultavasti maailmanhistorian merkittävin johtaja.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: