null Tämä kolahti: Joulumaa-elokuva sai pohtimaan läheisten merkitystä

Mari Rantasila (vas.) ja Milka Ahlroth näyttelevät ystävyksiä, jotka viettävät erilaisen joulun luomutilalla.

Mari Rantasila (vas.) ja Milka Ahlroth näyttelevät ystävyksiä, jotka viettävät erilaisen joulun luomutilalla.

Tämä kolahti: Joulumaa-elokuva sai pohtimaan läheisten merkitystä

Joulu voi tuntua ahdistavalta, jos sen joutuu tahtomattaan viettämään yksin.

Inari Niemen käsikirjoittama ja ohjaama Joulumaa kertoo ihmissuhteista ja yksinäisyydestä. Elokuvan päähenkilöllä Helenalla (Milka Ahlroth) on edessä poikkeuksellisesti yksinäinen joulu. Helenan mies (Tommi Korpela) jätti hänet vajaa vuosi sitten toisen naisen vuoksi, ja heidän tyttärensä viettää joulun ulkomailla.

Helenan hyvä ystävä Ulli (Mari Rantasila) saa ylipuhuttua hänet mukaansa joulunviettoon maatilamatkailua harjoittavalle luomutilalle. Naiset alkavat kutsua tilaa Joulumaaksi, mutta pyhät eivät suju niin leppoisasti kuin he olivat kuvitelleet. Nuori isäntäpari (Anna Paavilainen ja Eero Ritala) on ajautunut kriisiin raskaaksi käyneen tilanhoidon takia. Tilan miesvieras (Martti Suosalo) puolestaan laittaa Helenan kuviot vielä enemmän sekaisin.

Joulumaa ei ole mikään idyllinen ja harmiton joulukuvaus. Jokainen voi kuitenkin tunnistaa siitä omia surujaan ja pettymyksiään, kun ihmissuhteet ovat takunneet ja on joutunut pohtimaan valintojaan. Moni on esimerkiksi eron jälkeen tuntenut pohjatonta ahdistusta ja yksinäisyyttä.

Onneksi elokuva sisältää selkeän toivonkipinän: ihmisellä on kyky selvitä vaikeistakin tilanteista ja jatkaa eteenpäin uusin voimin.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: