null Tämä kolahti: Veljeni vartija kertoo supertähti Cheekistä ihmisenä

Veljeni vartija -elokuvassa on vakava pohjavire. Siinä käsitellään esimerkiksi viihdebisneksen kovuutta.

Veljeni vartija -elokuvassa on vakava pohjavire. Siinä käsitellään esimerkiksi viihdebisneksen kovuutta.

Hyvä elämä

Tämä kolahti: Veljeni vartija kertoo supertähti Cheekistä ihmisenä

JP Siilin elokuva onnistuu pääsemään räppäri Cheekin julkisuuskuvan taakse. Veljeni vartija on samalla koskettava veljestarina.

Myönnän olleeni hieman epäluuloinen mennessäni katsomaan supertähden elkein esiintyneen Cheekin eli Jare Tiihosen elämästä kertovaa elokuvaa. JP Siilin Veljeni vartija kuitenkin yllätti positiivisesti. Elokuvan nähtyään myös ymmärtää, miksi Cheek on ilmoittanut lopettavansa.

Elokuva kertoo paitsi räppärin tiestä tähtiin myös menestyksen hinnasta. Kun koko ajan pitäisi tehdä jotain hienompaa ja suurempaa, aiheuttaa se valtavia paineita. Parisuhde puolestaan rakoilee, kun räppärin rankka juhliminen seksisuhteineen saa aikaan skismaa. Umpikujaan joutunut Cheek turvautuu lopulta psykiatriin, joka määrää lääkityksen kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

Veljeni vartija kertoo myös Tiihosen kaksosveljestä, Jerestä. Lahtelaisveljekset ovat erottamattomia, kunnes Jare päättää mennä lukioon. Jere puolestaan jatkaa tihutyö- ja tappelulinjalla, johon veljesten isä on heitä pienestä pitäen kannustanut. Hän kuitenkin muuttaa elämänsä suuntaa lähes tapettuaan miehen katutappelussa.

Veljeni vartijassa on siis vakava pohjavire. Se kertoo ihmisen valinnoista, viihdebisneksen kovuudesta sekä ihmissuhteiden tärkeydestä kaiken hulinan keskellä. Antti Holma tekee hienon kaksoisroolia näyttelemällä molempia veljeksiä. Saga Sarkola Cheekin tyttöystävänä ja Armi Toivanen hänen managerinaan tekevät myös vakuuttavat roolityöt.
 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tämä kolahti: The Last Jedi kaataa avaruussaagan patriarkaatit

Hyvä elämä

Ohjaaja Rian Johnson tekee kaikkensa, jotta Star Wars -traditio pysyisi tuoreena. Kertomuksen jännite ei enää synny päähenkilön suhteesta kilpaileviin patriarkaatteihin.