null Teetä ja kahvia, englantia ja suomea – Malmin seurakunnan ystävyyskahvilassa voi tutustua eri kieltä puhuviin naapureihin

Ystävyyskahvila on auki torstai-iltaisin Pihlajamäen kirkon takkahuoneessa, kertoo Minna-Sisko Mäkinen.

Ystävyyskahvila on auki torstai-iltaisin Pihlajamäen kirkon takkahuoneessa, kertoo Minna-Sisko Mäkinen.

Ajankohtaista

Teetä ja kahvia, englantia ja suomea – Malmin seurakunnan ystävyyskahvilassa voi tutustua eri kieltä puhuviin naapureihin

Koronarajoitukset sulkivat uuden monikulttuurisen kahvilan Pihlajamäen kirkolla maaliskuussa, mutta nyt kahvila avaa taas ovensa torstai-iltaisin.

Mitä Pihlajamäen kirkon Friendship Caféssa tapahtuu, kansainvälisen työn sihteeri Minna-Sisko Mäkinen Malmin seurakunnasta?

– Ajatus on tavoittaa maahanmuuttajia, jotka haluavat tutustua toisiinsa tai suomalaisiin ja saada ystäviä. Se on vapaamuotoinen oleskelupaikka, jossa ei ole erityistä ohjelmaa. Puhumme englantia ja suomea. Meillä on kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Lopuksi lauletaan kristillinen iltalaulu.

Ovatko kävijät kaivanneet kahvilaan enemmän ohjelmaa?

– Ei, he tykkäsivät tästä. Takkahuoneessa kuului iloinen puheensorina. Minun ei tarvitse tutustuttaa ihmisiä toisiinsa, vaan seurakunta mahdollistaa sen antamalla tilan käyttöön.

– Ulkomaalaistaustaiset ihmiset tulevat usein yhteisöllisistä kulttuureista. Heille yhdessä kahvittelu tai syöminen on ystävyyden ja yhteyden merkki.

Malmin alueella asuu paljon muualta tulleita. Millaista kansainvälistä toimintaa tässä suuressa seurakunnassa on?

– Monella alueella 15–20 prosenttia asukkaista on muualta tulleita. He ovat muuttaneet Suomeen työn, avioliiton, opiskelun tai turvapaikan vuoksi.

– Meillä on kerran kuussa kaksikielinen messu (suomi-englanti) Viikissä, jossa asuu paljon opiskelijoita. Olemme järjestäneet suomen kielen ryhmiä, kansainvälisiä nyyttäreitä ja perheiden kesäretkiä ja -leirejä. Raamattupiirimme Bible Group on korona-aikana toiminut etänä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.