null Tuhotöistä Rekolan kirkolla epäilty on otettu kiinni Vantaalla

Rekolan Pyhän Andreaan kirkon seinässä näkyvät liekkien jäljet.

Rekolan Pyhän Andreaan kirkon seinässä näkyvät liekkien jäljet.

Ajankohtaista

Tuhotöistä Rekolan kirkolla epäilty on otettu kiinni Vantaalla

Poliisi pääsi mahdollisen tekijän jäljille oman tutkintansa ansiosta. 

Itä-Uudenmaan poliisi on tavoittanut Rekolan kirkolla tiistai-iltana 30. toukokuuta tapahtuneesta tuhotyöstä epäillyn henkilön. Epäilty tavoitettiin poliisin oman tutkinnan perusteella Vantaalta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Rekolan kirkolla oli tiistai-iltana 30. toukokuuta tulipalo, jota poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi. Kirkko joutui samalla myös ilkivallan kohteeksi, sen ikkunoita oli rikottu. Tekijä oli tiettävästi aikaisemmin paukuttanut kirkon ovia.

Kirkon tontilla olevan asunnon asukas oli havainnut ilkivallan ja soittanut seurakunnan pääsuntion paikalle. Pääsuntio huomasi paikalle tultuaan, että kirkon seinässä kiinni oleva varastorakennus palaa. Palo saatiin nopeasti taltutettua.

Kirkon takaosassa oleva sisäänkäynti vaurioitui tulipalon vuoksi. Asukkaan ja pääsuntion valppaus sekä kirkon turvajärjestelyt ja pelastusviranomaisten nopea toiminta estivät laajemman vahingon syntymisen. Seurakunnan toiminta kirkolla jatkuu normaalisti.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.