null Tule Töölönlahdelle kävelemään naiselle ammatti – jo 30 eurolla ugandalainen perheenäiti pääsee ammattikurssille

Pirkko Kasanen jäi viime vuonna eläkkeelle pienen ympäristöalan yrityksen toimitusjohtajan tehtävistä. Nyt hän suuntaa tarmonsa Naisten Pankin toimintaan.

Pirkko Kasanen jäi viime vuonna eläkkeelle pienen ympäristöalan yrityksen toimitusjohtajan tehtävistä. Nyt hän suuntaa tarmonsa Naisten Pankin toimintaan.

Ajankohtaista

Tule Töölönlahdelle kävelemään naiselle ammatti – jo 30 eurolla ugandalainen perheenäiti pääsee ammattikurssille

Naisten Pankki kerää varoja kävelytapahtumilla ympäri Suomea.

Sunnuntailenkillä voi tavata ihmisiä ja tehdä hyvää. Naisten Pankki Helsingin puheenjohtaja Pirkko Kasanen, missä tänä vuonna kerätään varoja naisten ammattikoulutukseen kävelytapahtumalla?

– Kävelemme Töölönlahden ympäri. Ennen kävelyä ja sen jälkeen on ohjelmaa Finlandia-talon kahviossa. Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma on tärkein keräystempauksemme Joulutorin lisäksi.

Kehittyvien maiden köyhät naiset tekevät valtavasti työtä jo nyt. Miten ammattikurssin käyminen muuttaa heidän tilannettaan?

– Koulutus mahdollistaa sen, että naisista tulee osaavampia ja tehokkaampia, jolloin toimeentulo paranee. Naisten taloudellinen itsenäisyys ja asema perheessä ja yhteisössä paranevat, ja se heijastuu elämässä ihan kaikkeen. Nämä naiset sanovat, että tärkeintä on pystyä lähettämään lapset kouluun, myös tyttölapset.

Mihin maihin apu menee?

– Apu menee Kirkon Ulkomaanavun kautta Jordaniaan, Kambodžaan, Nepaliin, Myanmariin, Ugandaan ja Keski-Afrikan tasavaltaan.

Pystyittekö keräämään rahaa Naisten Pankille koronavuonna?

– Helsingin ryhmä sai kerättyä viime vuonna 19 000 euroa, mikä on alle puolet normaalista. Tomerasti aloitettu Joulutori jouduttiin sulkemaan kesken kaiken. Mutta onnistuimme keräämään varoja esimerkiksi nettilukupiirillä ja kaupunkikävelyillä. Teemme kaikenlaista hauskaa, euron kiilto silmissä!

Kävele naiselle ammatti Töölönlahdella su 26.9. klo 12 alkaen. Ohjelmaa Finlandia-talon kahviossa, alkujumppa ym. Ei ilmoittautumista, tee lahjoitus Naisten Pankille verkossa tai MobilePayn kautta.

Lahjoituksellasi naiset voivat opiskella itselleen ammatin, osallistua säästö- ja lainaryhmien toimintaan, saada tukea oman pienyrityksensä perustamiseen ja työllistää yrityksellään muita yhteisönsä jäseniä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.