null Harras hetki: Kun Riitta Liljavirta lomautettiin koronan vuoksi, hän alkoi ommella kasvomaskeja vanhuksille ja vähävaraisille

Riitta Liljavirta on ollut iloinen siitä, että hän on voinut tehdä korona-aikana jotain hyödyllistä.  

Riitta Liljavirta on ollut iloinen siitä, että hän on voinut tehdä korona-aikana jotain hyödyllistä.  

Hengellisyys

Harras hetki: Kun Riitta Liljavirta lomautettiin koronan vuoksi, hän alkoi ommella kasvomaskeja vanhuksille ja vähävaraisille

Espoolainen Riitta Liljavirta ompeli Tapiolan seurakunnan diakoniatyön asiakkaille 180 kasvomaskia.

Kun tapahtuma-alalla työskentelevä Riitta Liljavirta lomautettiin viime keväänä koronavirusepidemian seurauksena, hän ei lamaantunut vaan ryhtyi harrastamaan aktiivisesti eri asioita. Liljavirta esimerkiksi luki paljon kirjoja. Luettuaan Toni Tuomasen Leipäjonoromaanin hänessä heräsi halu auttaa huonompiosaisia.

Liljavirta alkoi etsiä syksyllä vapaaehtoistyötä ja päätyi netissä vapaaehtoistyö.fi-sivustolle. ­Tapiolan seurakunta etsi siellä kasvomaskien ompelijaa, ja hän ilmoitti olevansa kiinnostunut tehtävästä. Se tuntui hänestä luontevalta, koska hän on harrastanut käsitöiden tekemistä lapsesta ­lähtien.

Diakoniatyöntekijä Merita Hietanen otti Liljavirtaan jonkin ajan kuluttua yhteyttä ja lähetti hänelle materiaalit ompelutyötä varten. Liljavirta googlasi netistä maskimalleja, valitsi niistä mielestään toimivimman ja laittoi ompelukoneensa laulamaan.

Valkoisia ja harmaita puuvillamaskeja on syntynyt syksyn aikana 180 kappaletta. Ne on jaettu Tapiolan seurakunnan diakoniatyön asiakkaille, iäkkäille vanhuksille ja vähävaraisille.

On tärkeää, että hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa muullakin tavalla kuin antamalla rahaa.

Muiden auttaminen maskeja tekemällä on ollut Riitta Liljavirralle todella merkityksellistä. Monenlaista tekemään tottunut nainen on ollut iloinen myös siitä, että hän on saanut tehdä korona-aikana jotain hyödyllistä.

Vapaaehtoistyö ei ollut Liljavirralle täysin uutta, sillä hän on aikanaan ollut mukana SPR:n nuorisotoiminnassa. Hänestä on tärkeää, että hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa muullakin tavalla kuin antamalla rahaa.

Ompelutila sijaitsee kodin kellarihuoneessa. Siellä Riitta Liljavirta surauttaa ompelukoneellaan milloin mitäkin. Erityisesti häntä innostavat tilkkutyöt. Nyt joulun alla hän on ommellut pöytätabletteja ja kuusenalusmattoja.

Liljavirta saa jatkuvasti uusia ideoita netistä. Viime kesänä hän ompeli sieltä löydettyjen ohjeiden mukaan kotinsa terassille peiton ja tyynyt käytetyistä farkuista tehdyistä tilkuista.

Jos kyynärpään rasitusvamma ei haittaisi, hän myös neuloisi mielellään enemmän. Tänä syksynä on silti syntynyt jo muutama sukkapari.

Ompeleminen ja neulominen ovat Liljavirralle stressinpurkamiskeinoja ja vastapainoa monenlaisille arjen vaatimuksille. Varsinkin neulominen rauhoittaa ja nollaa aivot.

Koska Liljavirta on edelleen lomautettuna, hän on tarvittaessa valmis tekemään lisää kasvomaskeja seurakunnille tai muille yhteisöille.

Riitta Liljavirta, 44, asuu Espoon Tillinmäessä. Käsitöiden tekeminen on ollut hänelle tärkeä harrastus lapsesta lähtien.

Kasvomaskeja Liljavirta on ommellut vapaaehtoistyönä Tapiolan seurakunnalle. Hän on valmis tekemään tämän tyyppistä vapaaehtoistyötä jatkossakin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.