null Kävele ja auta samalla köyhien maiden naisia saamaan ammatti

– Naisten Pankin kautta voi auttaa toisia naisia esimerkiksi osallistumalla kävelytempaukseen, sanoo Naisten Pankki Länsi-Vantaan aktiivi Ulla Pohjolan-Pirhonen.

– Naisten Pankin kautta voi auttaa toisia naisia esimerkiksi osallistumalla kävelytempaukseen, sanoo Naisten Pankki Länsi-Vantaan aktiivi Ulla Pohjolan-Pirhonen.

Ajankohtaista

Kävele ja auta samalla köyhien maiden naisia saamaan ammatti

Ulla Pohjolan-Pirhonen on mukana jo viidettä kertaa Naisten Pankin kävelytempauksessa.

Ulla Pohjolan-Pirhonen, mikä sai sinut lähtemään mukaan Naisten Pankin Kävele naiselle ammatti -tempaukseen?

– Olen mukana tässä tempauksessa jo viidettä kertaa, koska naisten koulutus on tärkeä asia. Hauraassa asemassa olevien tyttöjen ja naisten kouluttamisella on merkittäviä vaikutuksia. Ensin olin mukana seurakuntapappina ja nyt eläkeläisenä vapaaehtoisena.

Mihin tapahtuman tuotto käytetään?

– Nainen saa ammatin laskennallisesti 30 eurolla. Summa tuntuu pieneltä, mutta sen avulla hän voi osallistua kurssille, joka johtaa ammattiin. Hän voi päästä leivän syrjään kiinni esimerkiksi menemällä ompelukurssille tai hakemalla pienlainaa ompelukoneen tai kanan hankkimiseen.

– Kirkon Ulkomaanavun Naisten Pankin avustuskohteina ovat tällä hetkellä Keski-Afrikan tasavalta, Uganda, Jordania, Nepal, Myanmar ja Kambodža. Hankkeissa edistetään muun muassa naisten yrittäjyyttä ja tue­taan osuuskuntien perustamista.

Tapahtuman järjestää Naisten Pankki Länsi-Vantaa. Mikä se on?

– Olemme noin 30 vapaaehtoisen naisen ryhmä, joka toimii Vantaankosken seurakunnan yhteydessä. Meillä ei ole säännöllisiä kokoontumisia, vaan toimimme projektiluontoisesti. Osallistumme vuosittain esimerkiksi seurakunnan myyjäisiin.

Jaa tämä artikkeli: