null Diakoniatyön ylläpitämän Unelman kammarin kirpputorilta voi tehdä löytöjä

Unelman kammarin kirpputorilta voi löytää esimerkiksi vanhoja hienoja astioita, vinkkaa diakoni Tiina Hietaniemi.

Unelman kammarin kirpputorilta voi löytää esimerkiksi vanhoja hienoja astioita, vinkkaa diakoni Tiina Hietaniemi.

Diakoniatyön ylläpitämän Unelman kammarin kirpputorilta voi tehdä löytöjä

Kerrostalojen keskellä sijaitseva Unelman kammari tarjoaa seuraa yksinäisille ja monenlaista tekemistä. Sinne voi tulla vaikka kahvikupposelle ja miettimään maailman menoa.

Espoon keskuksessa on jo pitkään toiminut Unelman kammari. Mikä se on, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan diakoni Tiina Hietaniemi?

– Se on seurakuntamme diakoniatyön ylläpitämä kirpputori ja kahvila. Täällä kokoontuu myös peittopaja ja käsityöpiiri. Kirpputorilla on myytävänä hyväkuntoisia naisten, miesten ja lasten vaatteita, leluja, kodin tekstiilejä ja pientavaraa ja kirjoja. Kahvilassa voi myös piipahtaa kahvikupposelle. Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 11.30 on hartaus, jolloin on mahdollisuus myös hiljentymiseen.

Millaisia tavaroita kirpputorille voi tuoda?

– Otamme vastaan ehjiä ja puhtaita vaatteita, hyväkuntoisia leluja, kirjoja ja kodin tekstiilejä, astioita ja muuta pientavaraa. Tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle.

Mikä rooli vapaaehtoisilla on toiminnassa?

– Iso ja tärkeä rooli. He vastaavat käytännön toiminnasta: lajittelevat ja hinnoittelevat lahjoitukset, pitävät hyllyt järjestyksessä ja keittävät kahvit. Myös asiakkaiden kohtaaminen ja kuulumisten vaihtaminen esimerkiksi kahvikupin ääressä on tärkeää. Peittopajassa neulotaan Äiti Teresa -peittoja, jotka lahjoitetaan alueemme hoivakoteihin. Käsitöitä myydään myyjäisissä. Niidenkin tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle.

Mitä Unelman kammari tarjoaa alueen asukkaille?

– Se tarjoaa monenlaista toimintaa, esimerkiksi mahdollisuuden osallistua seurakunnan vapaaehtoistoimintaan. Täällä voi tehdä edullisia ostoksia ja osallistua näin kierrätykseen. Tänne voi myös tulla miettimään maailman menoa tai käymään keskustelua päivän polttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: