null Urkuremontti sulkee tuomiokirkon

Viisikymppiset urut vaativat remonttia.

Viisikymppiset urut vaativat remonttia.

Ajankohtaista

Urkuremontti sulkee tuomiokirkon

Helsingin tuomiokirkko suljetaan maanantaina kuudeksi viikoksi. Viikonloppuisin toiminta jatkuu.

Helsingin tuomiokirkon pääurkujen remontti on edennyt toiseen vaiheeseen, jossa kirkko on suljettuna 6.2.–17.3. arkisin maanantaista perjantaihin. Viikonloppuna Tuomiokirkon toiminta on normaalia.

Tuomiokirkon ollessa suljettuna, siirtyy osa kirkkosalin arkitoiminnasta Kryptaan. Krypta on poikkeuksellisesti urkuremontin ajan avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–16. Maanantaista keskiviikkoon ja perjantaina pidettävät päivärukoukset sekä torstain viikkomessu pidetään Kryptassa.

Päivittäinen Pappi tavattavissa -päivystys on 6.2.–17.3. ajan Tapulissa, joka sijaitsee Senaatintorilta katsottuna kirkkotasanteen vasemmassa laidassa olevassa rakennuksessa.

Lauantaisin ja sunnuntaisin toiminta on normaalia, ja pääurkujen sijaan käytetään kirkon alttariparvella olevia kuoriurkuja. Remontoidut urut otetaan käyttöön Tuomiokirkon messussa sunnuntaina 19. maaliskuuta, jolloin vietetään myös urkujen 50-vuotisjuhlaa.

Tuomiokirkon vuonna 1967 valmistuneissa tanskalaisissa Marcussen & Søn -uruissa on 57 äänikertaa. Urkujen komean fasadin suunnitteli aikanaan arkkitehti Lohrmann kirkon ensimmäisten urkujen rakentajan Edvard Friedrich Walckerin ohjeitten mukaan.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin tuomiokirkko sulkee ovensa arkipäivisin 7.1. alkaen

Ajankohtaista

Kirkkosali on arkipäivisin pois käytöstä urkuremontin vuoksi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.