null Uutta Mustikkamaalla: pienen lapsen kanssa voi lähteä kävelylle etsimään pääsiäisrasteja

– Kalasatamalaisille Mustikkamaa on tärkeää lähiluontoa, tietää Seurakunta ilman seiniä -hankkeen koordinaattori Hilpi Perttula.

– Kalasatamalaisille Mustikkamaa on tärkeää lähiluontoa, tietää Seurakunta ilman seiniä -hankkeen koordinaattori Hilpi Perttula.

Ajankohtaista Hengellisyys

Uutta Mustikkamaalla: pienen lapsen kanssa voi lähteä kävelylle etsimään pääsiäisrasteja

Aikuisten omille pääsiäislenkeille on tarjolla kuulokkeilla kuunneltava Ristintie-vaellus.

Mitä Mustikkamaan rasteilta löytyy, Kalasataman Seurakunta ilman seiniä -hankkeen koordinaattori Hilpi Perttula?

– Lasten polun rasteilta löytyy pieniä tekstejä ja tehtäviä, jotka välittävät pääsiäisen sanomaa mahdollisimman helpolla tavalla.

– Pääsiäisen teemat on usein koettu lapsille vaikeina, liittyyhän niihin kuolemaa ja yksinäisyyttä. Pääsiäispolulla teemoihin tartutaan lempeästi ja lapsentasoisesti. Esimerkiksi voidaan muistella hyviä asioita jo edesmenneistä isovanhemmista tai puhua yksinäisyydestä muutamalla lauseella. Kevään merkit yhdistetään pääsiäisen iloon.

Onko aikuisille tarjolla jotain Mustikkamaalla?

– Aikuisten versio on kuunneltava Ristintie-vaellus, joka antaa mahdollisuuden itsetutkisteluun, muutokseen, omaan kasvuun ja myötätunnon löytymiseen. Se ei ole sidottu paikkaan, vaan voit vain laittaa kuulokkeet korville ja lähteä lenkille, vaikka vaunujen kanssa vauvan päiväuniaikaan.

Mitä muuta Kalasataman alueella tapahtuu?

– Meillä oli 18.3. kauppakeskus Redissä Lasten satama -tapahtuma, jossa kävi 140 ihmistä. Syntyi paljon ideoita. Erityisesti toivottiin kohtaamispaikkoja, ja niitä on tulossa, esimerkiksi vauvatreffejä ja puistoperhekerho toukokuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.