null Hämeenkylän kirkossa tehdään meditatiivinen matka musiikin, valojen ja savun maailmaan

– Katsoja voi lumoutua Present-esityksessä vaikkapa savun kiehtovasta elementistä. Sitä seuratessa äänimaailma voi viedä hänet johonkin suuntaan ja sitten taas eri suuntaan, Hale Heikkilä sanoo.

– Katsoja voi lumoutua Present-esityksessä vaikkapa savun kiehtovasta elementistä. Sitä seuratessa äänimaailma voi viedä hänet johonkin suuntaan ja sitten taas eri suuntaan, Hale Heikkilä sanoo.

Hengellisyys

Hämeenkylän kirkossa tehdään meditatiivinen matka musiikin, valojen ja savun maailmaan

Audiovisuaalinen esitys tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiseen ja irtiottoon hetkisestä arjesta. ”Erikoisuus saattaa yllättää hyvällä tavalla”, sanoo muusikko Hannu-Pekka Heikkilä.

Mitä musiikkia, savua, valoja ja liikettä yhdistämällä voi syntyä, multi-instrumentalisti ja laulaja Hannu-Pekka ”Hale” Heikkilä?

– Siitä syntyy Present-esitys Hämeenkylän kirkkoon. Minun ja valosuunnittelija Anne Weckströmin yhteisenä pyrkimyksenä on luoda kokemuksellinen tila, joka on luonteeltaan meditatiivinen ja jossa on läsnä pysähtyneisyys. Tapa, jolla valoja ja savua käytetään ja jolla musiikki ilmenee, ei ole ihan perinteistä. Erikoisuus saattaa yllättää hyvällä tavalla ja avata yleisölle mahdollisuuden pysähtyä ihmettelemään sitä, mikä juuri siinä hetkessä on läsnä.

– Se on audiovisuaalinen esitys, jossa minä vastaan audiopuolesta ja Anne Weckström visuaalisuudesta. Audio ja visuaalisuus ovat samanvertaisia elementtejä, ja kokija saa itse päättää, kumpi on hänen kokemukseensa merkityksellisempi.

Tarjoaako esitys irtioton hektisestä arjesta?

– Ehdottomasti. Juuri se on perimmäinen tarkoitus meidän molempien taiteen tekemiselle. Myös impulsiivisuus on vahvasti läsnä tapahtumassa, mutta en halua etukäteen paljastaa, mitä se on.

Millaisia tuntemuksia haluatte herättää yleisössä?

– Meillä ei ole pyrkimys herättää yhtään mitään, mutta jos rauhan ja pysähtyneisyyden kautta herää joitakin tunteita, se on hyvä. Tunteet saavat olla sellaisia kuin ne ovat.

– Aiemmista esityksistämme olemme saaneet palautetta, että ne ovat olleet meditatiivisia kokemuksia, jotka auttoivat rauhoittumaan ja löytämään merkityksellisiä suuntia risteykseltä tuntuviin kohtiin elämässä. Olen itsekin kokenut pysähtymisen tärkeäksi, ja uskon, että se voi olla hyödyllistä meille kaikille.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Voimaa taivaasta – Hämeenkylän kirkon aurinkopaneelit ovat seurakunnan sisäänvetotuote

Ajankohtaista

Paneelit kohtasivat aikanaan vastustusta. Hämeenkylän kirkkoherran mukaan paneeleja ollaan hankkimassa lisää.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.