null Myyrmäen Virtakirkossa esitettävä tanssiteos kertoo pyhästä Birgitasta

Nina Mamian mielestä on hienoa, että tanssia voi kokea missä vain, torilla, koulussa, kirjastossa, kirkossa ja baarissa.

Nina Mamian mielestä on hienoa, että tanssia voi kokea missä vain, torilla, koulussa, kirjastossa, kirkossa ja baarissa.

Ajankohtaista

Myyrmäen Virtakirkossa esitettävä tanssiteos kertoo pyhästä Birgitasta

Osana VanDance-tapahtumaa Virtakirkossa nähdään teos Minä Birgitta, joka pureutuu yhteiskunnallisena ja hengellisenä vaikuttajana tunnettuun pyhään Birgittaan.

Mistä saitte idea tanssiteokseen kirkkotilassa, tapahtumaa tuottavan Mamia Companyn taiteellinen johtaja Nina Mamia?
– VanDance-tapahtuman piti olla jo huhtikuussa, mutta koronan takia se toteutuu vasta nyt Tynkätanssit-nimellä. Etsimme keväällä erilaisia esiintymistiloja, ja halusimme ehdottomasti mukaan myös kirkkotilan. Koreografi ja tanssija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström ehdotti sinne tätä aihetta. Pyhä Birgitta kiehtoo häntä, koska hän on ollut oman aikansa yhteiskunnallinen ja hengellinen vaikuttaja. Teoksen musiikkina kuullaan osia Zvigniew Preisnerin Sielunmessusta.
Mitä muuta ohjelmaa Virtakirkossa on?

– Tanssiteoksen jälkeen ohjelmassa on alustus pyhästä tanssista ja Tiina Sara-ahon vetämä pyhän tanssin workshop. Lisäksi kirkossa on rukousalttareja hiljentymistä varten. St. Dance Cafesta puolestaan saa pientä purtavaa. Oheisohjelmasta vastaa Vantaankosken seurakunta.
Miten pitkään VanDancea on järjestetty Myyrmäessä?

– Vantaalla on vietetty kansainvälistä Tanssin päivän gaalaa jo toistakymmentä vuotta. Mamia Company on tuottanut tapahtumaa kaksi vuotta, ja uudistetussa muodossa VanDance-nimellä se on Myyrmäessä nyt toista kertaa. Ajatuksena on, että tanssia voi kokea missä vain, metsässä, torilla, koulussa, kirjastossa, kirkossa ja baarissa.

– Mamia Company on nykytanssiteatteri, joka tarjoaa ohjelmaa kaikille ikäryhmille. Esitykset pyrkivät antamaan ajattelemisen aihetta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Lähde muraalijahtiin – kartta esittelee yli 40 näyttävää seinämaalausta pääkaupunkiseudulla

Hyvä elämä

Katutaide- ja graffitikulttuuri levisi Suomeen rap-musiikin myötä. Nyt seinämaalauksia on pk-seudulla jo sen verran, että muraaleihin voi tutustua vaikka pyörälenkillä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.