null Vantaalaiset tanssijat osallistuivat Jouluradion Hoosianna-videoon

Elli Ruohonen käy tanssitunneilla kaksi kertaa viikossa. Kuva: Marianna Siitonen

Elli Ruohonen käy tanssitunneilla kaksi kertaa viikossa. Kuva: Marianna Siitonen

Hyvä elämä

Vantaalaiset tanssijat osallistuivat Jouluradion Hoosianna-videoon

Jouluradiolle sai ltänä vuonna lähettää oman versionsa Hoosianna-laulusta. Elli Ruohosen tanssiryhmä osallistui videohaasteeseen tanssimalla.

Aiemmin ammattimuusikot ovat tehneet Jouluradiota varten oman sovituksensa Hoosianna-hymnistä. Tänä vuonna Jouluradioon sai kuka tahansa lähettää videona tekemänä version monille tutusta adventtivirrestä. Lähetetyistä videoista tehdään kooste, joka julkaistaan Jouluradion nettisivuilla samaan aikaan, kun Jouluradion lähetys alkaa.

Hämeenkyläläinen Elli Ruohonen, 14, on mukana tanssivideolla, joka lähetettiin Jouluradioon. Videokuvaajan tulo Vantaan tanssiopistoon oli ryhmäläisille yllätys.

– Ohjaajamme ilmoitti tunnin alussa, että tänne tullaan kuvaamaan. Ajattelin, että nyt vedetään ihan täysillä, että siitä tulee hyvä. Sitten me vaan vedettiin, ja se oli hauskaa. Sillä tunnilla harjoittelimme esitystämme, jossa meillä on mustat ja viininpunaiset mekot päällä.

Hoosianna-videon tanssiryhmässä on 8.–9.-luokkalaisia nykytanssin harrastajia.

– Nykytanssia voi tanssia vaikka kaanonissa tai improvisoiden. Jos rupean tässä vaan jammailemaan, niin sitä voisi minusta jo sanoa nykytanssiksi. Tunneilla soi esimerkiksi elokuvamusiikki, josta tykkään tosi paljon. Joskus on soitettu Elvistä, ja usein soi tämän ajan peruspoppi.

 

Elli sanoo olevansa ailahtelevainen luonne. Tanssiminen auttaa selvittämään erilaisia tunteita.

– Jos on huono päivä, saatan purkaa sen tanssiessa. Tanssi on ollut apukeino. Ala-astevuoteni eivät olleet parhaimpia, ja kun aloin ottaa tanssin ihan tosissaan, se auttoi minua sikapaljon pärjäämään vaikeissa tilanteissa.

Nykyisin Elli ehtii käydä tanssitunneilla kaksi kertaa viikossa.

– Kun aloitin seiskaluokan, kävin kolme kertaa viikossa tanssitunneilla ja kouluarvosanat alkoivat nousta. Äiti on sitä mieltä, että se on tanssin ansiota.

Elli ei ole ihan varma, milloin tanssiharrastus alkoi. Hän muistelee, että se olisi ollut vuonna 2008, kun hän meni tanssiopiston tunneille. Tanssissa Elliä kiehtoo itseilmaisu. Hän käy myös nykyekstra-tanssitunneilla, jonne on pääsykokeet.

 

Hoosianna-adventtivirsi on Ellin mielestä ihan ok – sitä pystyy kuuntelemaan.

Hoosianna ei jää ärsyttävästi jauhamaan päähän, mutta ei minulla ole siitä hirveästi mitään mielipidettä. Ei se ole lempparikappale, mutta ei se huonokaan ole.

Hoosiannasta Ellille tulee mieleen se, kun hän kävi viime tai toissa vuonna ensimmäistä kertaa Hämeenkylän kirkossa laulamassa joululauluja. Muistoista nousee myös ala-asteikäisenä kirkossa esitetty enkelin rooli valkoisessa asussa. Silloinkin laulettiin.

Viime kesänä Elli konfirmoitiin, ja nyt hän on seurakunnan kerhonohjaaja- ja isoskoulutuksessa. Hän päätti kokeilla koulutuksia, kun sanottiin, että ne saa jättää kesken, jos eivät tunnu omilta. Mutta hän on ollut koulutuksissa joka kerta.

– Kerhonohjaaja- ja isoskoulutuksissa sosiaaliset taidot kehittyvät, ja siellä oppii esimerkiksi, miten käsitellään ristiriitatilanteita. Noista taidoistahan on hyötyä muutenkin elämässä. Ja sen lisäksi, että meillä on hauskaa, ohjaajan työstä saa myös rahaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Jouluradion Hoosianna yllättää jälleen – adventin valtakunnallisessa televisiojumalanpalveluksessa soi joulumusiikki

Ajankohtaista

Jouluradion Hoosiannan videolla kerrataan Jouluradion 20. tuotantokautta. Sovituksen ovat tehneet Metropolian musiikinopiskelijat.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.