null Lähes satapäinen kuoro laulaa joululauluja Tikkurilan asemasillalla joululaulupäivänä

Juha Kiuru osallistuu joululaulupäivään Tikkurilan asemalla.

Juha Kiuru osallistuu joululaulupäivään Tikkurilan asemalla.

Lähes satapäinen kuoro laulaa joululauluja Tikkurilan asemasillalla joululaulupäivänä

Juha Kiuru on mukana jättikuorossa toista kertaa. Joululaulut ovat hänelle niin tuttuja, että niitä on helppo ja kiva laulaa

Kirkkokuorolainen Juha Kiuru, missä sinä laulat joululauluja joululaulupäivänä?

– Vantaan seurakuntien kymmenestä eri kuorosta on koottu lähes sadan kuorolaisen porukka laulamaan Tikkurilan asemasillalle. Olen siellä mukana. Olin viime vuonnakin. Asemasillalla on tilaa ja yllättävän hyvä akustiikka.

– Joululaulut ovat niin tuttuja, että niitä on helppo ja kiva laulaa. Ne ovat tuttuja ja perinteisiä. Olemme antamassa lauluillamme ohikulkijoille joulumieltä.

Miksi laulat kirkkokuorossa?

– Minulla on aikaa kuoroharrastukselle, kun olen eläkkeellä. Ennen oli muuta tekemistä, eikä kuorolaulu ollut maalla mahdollistakaan. Nyt on, kun asun Vantaalla.

– Perheessämme on aina laulettu kirkon kuorossa, ja siksi sellaisessa laulaminen on minulle aika selvä juttu. Mummu lauloi kirkkokuorossa ja oli aina ylpeä siitä. Hän kävi kuorossa varmaan viisikymmentä vuotta, ja tätinikin lauloi kirkkokuorossa.

Kuinka tavallista on, että mies laulaa kirkkokuorossa?

– Miesäänistä on kirkkokuoroissa pula, ja uusia laulajia olisi hyvä saada mukaan. Ei voi laulaa neliäänisesti, ellei kuorossa ole tenoreita ja bassoja sopraanojen ja alttojen lisäksi.

– Laulamisen ja kirkkokuoron myötä olen päässyt mukaan seurakunnan toimintaan. En kävisi Tikkurilassa kirkossa, ellen laulaisi Pyhän Laurin kuorossa. Kuoroharrastuksen kautta yhteys seurakuntaan käy luontevasti.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: