Vantaalla painetaan miljoona Jehovan todistajien lehteä kuukaudessa
Tiedotusjohtaja Veikko Leinonen esitteli Jehovan todistajien toimitiloja Tikkurilassa.

Tiedotusjohtaja Veikko Leinonen esitteli Jehovan todistajien toimitiloja Tikkurilassa.

Vantaalla painetaan miljoona Jehovan todistajien lehteä kuukaudessa

Tikkurilassa, jykevien rauta-aitojen takana, on 5000 neliötä Jehovan todistajien omistuksessa olevia tiloja. Siellä on muun muassa kirjapaino, joka tuottaa joka kuukausi miljoona lehteä.

Oman osansa kiinteistöstä lohkaisee Betel-koti, jonka 180 asukkaasta jokainen työskentelee samassa rakennuskompleksissa. Työtä tehdään täyttä ylöspitoa vastaan yhteisön eri tehtävissä. Lisäksi Betel-koti tarjoaa ilmaiset lääkäri-, hammaslääkäri- ja kampaajapalvelut asukkailleen.

Tikkurilan haaratoimisto on kuin oma pieni kaupunkinsa. Tiloihin mahtuvat myös metalli- ja puusepänverstaat, autokorjaamo sekä maalaamo ja verhoomo. Oma pesula huolehtii asukkaiden pyykeistä silitystä myöten.

Rauta-aidat eivät ole eristäytymistä, vaan ilkivallalta suojautumista varten ja tiloihin voi päästä tutustumaan sopimalla kiertokäynnin.

Viime aikoina Jehovan todistajia on kritisoitu julkisesti. Närää ovat herättäneet liikkeen jäsenien asevelvollisuudesta vapauttaminen, tietosuojaa koskevat asiat ja viimeisimpänä lastenkasvatusvideo.

Jehovan todistajien tiedotusjohtajan Veikko Leinosen mukaan tietämättömyys ruokkii yhteisöön ja sen jäseniin liittyviä turhia epäluuloja. Niitä vastaan pyritään käymään entisestä avoimemmin.

– Tämä julkisuus antaa helposti väärän käsityksen niille, jotka eivät ole perehtyneet asiaan. Uutisten otsikointi saa myös usein aikaan negatiivista huomiota.

Se, että kasvatusvideo pelottelisi lapsia, ei Leinosen mielestä pidä paikkansa, eikä hän löydä mitään näyttöä lööppeihin nostetusta ahdistavasta otteesta.

– Me opetamme lapsille, että se, mikä on Jumalan tahdon mukaista, on hyvää ja mikä ei, on pahaa, mutta suuri yleisö ei ymmärrä käyttämiämme raamatullisia termejä. Tästä johtunevat kummalliset epäluulot.

Teksti Outi Ikonen
Kuva Katri Saarela

http://www.youtube.com/watch?v=SVMAMVGvc2I&feature=youtu.be

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: