null Vantaalla voi tehdä hyvää Yhteisvastuulenkeillä – jokaisesta uudesta osallistujasta maksetaan kymmenen euroa YV-keräykseen

Diakoni Auli Kekoni vetää Yhteisvastuulenkkien kävelijöiden ryhmää.

Diakoni Auli Kekoni vetää Yhteisvastuulenkkien kävelijöiden ryhmää.

Ajankohtaista

Vantaalla voi tehdä hyvää Yhteisvastuulenkeillä – jokaisesta uudesta osallistujasta maksetaan kymmenen euroa YV-keräykseen

Vantaankosken seurakunta kutsuu väkeä lenkeille, jotka tehdään kävellen tai hölkkäämällä.

Mikä Yhteisvastuulenkeissä on ideana, diakoni Auli Kekoni?

– Vantaankosken seurakunta järjesti Yhteisvastuulenkkejä jo viime keväänä. Kirkkoherra Hans Tuominen oli juuri aloittanut virassa, ja hän keksi tällaisen tavan tutustua hyvän tekemisen merkeissä seurakuntalaisiin.

– Tänä vuonna on myös kävelyvaihtoehto, ja minä vedän kävelylenkkejä. Tuominen maksaa kahden ystävänsä kanssa jokaisesta uudesta osallistujasta kymmenen euroa Yhteisvastuukeräykseen.

Mistä lenkille lähdetään?

– Noin tunnin kestävälle lenkille lähdetään Myyrmäen urheilupuistosta. Hölkkääjät tekevät Tuomisen johdolla vähän pidemmän lenkin, mutta kävelylenkin pituudesta voidaan sopia osallistujien kunnon ja voimien mukaan. Kävely on tarkoitettu kaikille, jotka pääsevät jollain keinolla liikkumaan. Tärkeintä on viettää aikaa yhdessä ja tehdä hyvää itselle ja muille.

Minkä hyväksi Yhteisvastuukeräys on tänä vuonna?

– Kotimaan keräysteemana on nuorten yksinäisyys: joka kuudes lukio- tai ammattikouluikäinen kokee itsensä yksinäiseksi. Se on musertava asia, jolla voi olla pitkäkestoiset seuraukset.

– Keräystuotosta 20 prosenttia menee HelsinkiMission toimintaan. Seurakuntamme nuorten vaikuttajaryhmä päättää, miten seurakunta käyttää 20 prosenttia tuotosta nuorten yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Keräystuotosta 60 prosenttia menee Kirkon Ulkomaanavun kautta kansainväliseen apuun.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.