Vantaan hautausmaille tulee 2500 uutta arkkuhautapaikkaa
Helsingin Pitäjän kirkon hautausmaata Pyhän Laurin kirkon vieressä aiotaan laajentaa.

Helsingin Pitäjän kirkon hautausmaata Pyhän Laurin kirkon vieressä aiotaan laajentaa.

Vantaan hautausmaille tulee 2500 uutta arkkuhautapaikkaa

Hauta-alueiden laajennus riittää vähintään 20 vuodeksi.

Vantaan seurakuntien hautausmailla on arkkuhautapaikkoja enää kymmeneksi vuodeksi. Sen vuoksi seurakunnat aikoo nyt investoida kuusi miljoonaa euroa hautausmaihin.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti 29.3. kokouksessaan esittää kirkkovaltuustolle Ruskeasannan ja Helsingin pitäjän hautausmaiden arkkuhauta-alueiden laajennusta. Lisäksi on tarkoitus rakentaa hautausmaille uudet huoltorakennukset ja uudet pysäköintialueet haudoilla kävijöitä varten.

Ruskeasannan hautausmaalle on tulossa 1500 ja Pyhän Laurin kirkon ympärillä sijaitsevalle Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalle 1000 uutta arkkuhautapaikkaa. Hautausmaan nimi viittaa Helsingin pitäjään, jossa se sijaitsee ja kirkkoa on myös aiemmin kutsuttu pitäjän kirkoksi.

Ruskeasannalla laajennusalueella on nyt metsää, Helsingin kirkonkylässä peltoa.

Koska yhteen arkkuhautapaikkaan mahtuu kaksi arkkusijaa ja 21 uurnasijaa yksittäisten hautojen määrä on suurempi. Laajennukset turvaavat arkkuhautapaikkojen riittävyyden Vantaalla vähintään 20 vuodeksi. Kun nykyistä hauta-aluetta tiivistetään ja hoitamattomia hautoja palautuu seurakunnille uudelleenkäyttöä varten, arkkuhautojen riittävyys kasvaa vielä neljällä vuodella.

Kirkkovaltuuston päätöksen jälkeen laajentamispäätös menee vielä Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Hautausmaiden laajennustyöt aloitetaan kesällä 2018 ja tavoitteena on, että laajennukset ovat valmiina seuraavana kesänä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: