null Vantaankosken seurakunta luopuu seurakuntatila Martinrististä taloudellisista syistä

Martinristissä on kokoontunut erilaisia ryhmiä ja siellä on pidetty esimerkiksi kastejuhlia.

Martinristissä on kokoontunut erilaisia ryhmiä ja siellä on pidetty esimerkiksi kastejuhlia.

Ajankohtaista

Vantaankosken seurakunta luopuu seurakuntatila Martinrististä taloudellisista syistä

Toimintaa siirretään Myyrmäen kirkolle, jonka peruskorjaus valmistuu syksyllä.

Vantaankosken seurakunta luopuu Martinristi-seurakuntatilastaan kesällä taloudellisista syistä. Asiasta päätti Vantaankosken seurakuntaneuvosto 21. maaliskuuta.

Seurakunnan on karsittava kuluja, ja Martinrististä luopumisella arvioitiin saatavan eniten säästöjä ja olevan vähiten haittaa toiminnalle, erityisesti lapsille. Martinristi sijaitsee Martinlaaksossa Martinpolun varrella asuinkerrostalon pohjakerroksessa.

– ­­­­­­Kirkkotiloista luopumista vältetään niin pitkään kuin mahdollista niiden sakraaliluonteen takia. Kerhotiloissa toimintoja on vähemmän ja niiden siirtäminen toiseen paikkaan on helpompaa kuin kirkkotiloista, Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hans Tuominen sanoo seurakunnan tiedotteessa.

Martinristin toiminnat siirtyvät Myyrmäen kirkkoon syyskuussa kauden alkaessa. Myyrmäen kirkkoa peruskorjataan parhaillaan. Myyrmäen kirkolle on matkaa Martinrististä noin 700 metriä.

– Minkään toiminnan ei tarvitse loppua tilojen puutteen vuoksi. Olemme varautuneet siihen, että jokaiselle Martinristissä kokoontuneelle ryhmälle voidaan varata tila Myyrmäen kirkolta. Koululaisten kerholle voidaan varata tila ja kokoontumisaika myös Martinlaakson koululta. Tällä varmistetaan, että kerhonohjaajilla ja lapsilla on kerhopaikka joko Myyrmäen kirkolla tai lähempänä koulua ja kotia. Kastepaikkoja ja -aikoja on hyvin tarjolla muissa seurakunnan tiloissa, Tuominen kertoo.

Toiminta Martinristissä jatkuu normaalisti koko kevään. Kesäkuulle ei enää oteta tilavarauksia.

Martinristi on ollut Vantaankosken seurakunnan käytössä vuodesta 2018. Siellä on kokoontunut useita aikuisten ryhmiä ja siellä on pidetty pieniä perhejuhlia, kuten ristiäisiä ja syntymäpäiviä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.