null Vauvan päivän tapahtumissa lauletaan, leikitään ja kiinnitetään huomiota myös parisuhteeseen

Pastori Leena Santaharjun mielestä vauvat tuovat mukanaan tulevaisuuden toivoa. Valtakunnallisena vauvan päivänä 27.9. Soukan kappelissa ja Chapplessa on vauvaperheille suunnattua ohjelmaa.

Pastori Leena Santaharjun mielestä vauvat tuovat mukanaan tulevaisuuden toivoa. Valtakunnallisena vauvan päivänä 27.9. Soukan kappelissa ja Chapplessa on vauvaperheille suunnattua ohjelmaa.

Ajankohtaista

Vauvan päivän tapahtumissa lauletaan, leikitään ja kiinnitetään huomiota myös parisuhteeseen

Valtakunnallista vauvan päivää voi viettää vaikka seurakunnan järjestämissä tapahtumissa.

Vauvan päivä on pe 27.9. Mitä tapahtuu silloin Espoonlahden seurakunnassa, rovasti Leena Santaharju?

– Seurakuntamme on mukana valtakunnallisessa vauvan teemapäivässä. Soukan kappelissa on silloin vauvaperheille suunnattua ohjelmaa, kuten muskarihetkiä, vauvahierontaa, parisuhdeasiaa, käytettyjen vauvatarvikkeiden myyntiä ja opastusta kastetilaisuuden järjestämiseen. Tapahtumassa on mukana sekä seurakunnan että neuvolan perhetyöntekijöitä.

Miksi vauvoja kannattaa juhlia?

– Jeesus kutsui luokseen lapsia ja kehotti aikuisia tulemaan heidän kaltaisikseen. Kristillinen kasvatus alkaa jo pienenä ja silloin lapsille annetaan turvallisia aineksia jumalasuhteen luomiseen. Mielestäni vauvat tuovat mukanaan tulevaisuuden toivoa ja muistuttavat siitä, että uusien ihmisten kautta sukupolvet vaihtuvat.

Ovatko vauvat tervetulleita kirkkoon?

– Kyllä. Toivon näkeväni jumalanpalveluksessa ja seurakunnan tilaisuuksissa vauvoja ja lapsiperheitä nykyistä enemmän. Ilahdun joka kerta, kun näen heitä kirkossa. Espoonlahden kirkossa ja Soukan kappelissa on kastepuu, johon vanhemmat ja koko perhe voi tulla kiinnittämään vauvan nimellä olevan kastelinnun silloin kun lapsen nimi luetaan kirkossa kasteen jälkeen.

Kastat vauvoja työssäsi pappina. Millaisia kastetilaisuudet ovat?

– Minulle on tärkeää, että kastetilaisuudesta tulee perheen omannäköinen ja siitä jää mieleen hyviä muistoja. Keskustelen vauvan vanhempien kanssa etukäteen, ja suunnittelemme yhdessä tilaisuuden sisältöä. Papin on aina tärkeä muistaa, että kastetilaisuus on perheelle ainutkertainen tilanne, joka voi vahvistaa kirkon jäsenyyttä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhtä merkityksellinen kuin Lapsen oikeuksien päivä: Vauvan päivänä kirkko korostaa vauvojen oikeutta osallistua

Ajankohtaista

”Vauvaystävällisellä asenteella ja toiminnallamme haluamme vahvistaa toivoa, iloa, uskoa ja armollisuutta keskelle vauvaperheen todellisuutta”, kertoo Espoon seurakuntien kasvatuksen asiantuntija Tiina Hänninen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.