null Mielipide: Isätkin pyörittävät lapsiperhearkea

Puheenvuorot

Mielipide: Isätkin pyörittävät lapsiperhearkea

Huomasin ilokseni Kirkko ja kaupunki -lehdestä, että vanhemmuuden tukeminen on vahvasti kotiseurakuntani Haagan agendalla. On käynnistynyt kolme ohjattua vertaistuellista ryhmää: yksi odottaville vanhemmille (Massukerho), yksi alle 8-kuukautisia lapsia kotona hoitaville vanhemmille (Esikoisvauvakerho) ja yksi murrosikäisten lasten vanhemmille (Kamalat äidit -ryhmä).

Mutta mitä ihmettä: kaikki vanhemmuuden tukemiseen tähtäävä suunnitelmallinen ryhmätoiminta on suunnattu äideille. Sellaiset vanhemmat, jotka eivät ole äitejä, ovat edes periaatteessa tervetulleita ainoastaan ohjelmaltaan väljempään perhekerhotoimintaan.

Ainakin omassa pääkaupunkiseutulaisessa tuttavapiirissäni on erittäin tavallista (suorastaan oletusarvo), että vanhempainvapaat jaetaan tasan molempien vanhempien kesken ja vastuuta niin lapsiperhearjen pyörittämisestä kuin elannon hankkimisestakin otetaan keskenään yhtä paljon.

Seurakunnan toiminnasta kuvastuva todellisuus, jossa äidit pyörittävät yksin kotia ja isät vastaavat yksin perheen toimeentulosta, ei ole enää alkuunkaan sitä todellisuutta, jossa me elämme. Toivoisin, että jatkossa seurakuntien toiminnassa olisi tilaa myös keskenään tasa-arvoisina vanhempina toimiville isille ja äideille.

Jaakko Tiinanen

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.