null Vieraana: Sudenpentujen pomo Marjut Honkanen

Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Vieraana: Sudenpentujen pomo Marjut Honkanen

Mitä teet partiossa?

– Vedän Korson Honkapartiossa sudenpentulaumaa, jossa on 7–9-vuotiaita lapsia. Lauma kokoontuu kerran viikossa. Teemme myös retkiä ja olemme leireillä. Partiossa ohjaaminen on vapaaehtoista toimintaa.

Minkälainen on partiohistoriasi?

– Liityin partioon 8-vuotiaana, kun ystäväni tuli laumakokouksen jälkeen äitinsä kanssa meille kotiin kysymään, saanko liittyä partioon. Pienenä sudenpentuna minua viehätti solmujen tekeminen, leikkiminen, leirit ja retket. Partiossa sain kavereita. He ovat edelleen hyviä ystäviäni.

– Aikuisena olen ollut usein Englannissa partion synnyinsijoilla. Olen retkeillyt ympäri Englantia eri partiokohteissa, muun muassa Brownsean saarella. Olen myös purjehtinut Valborg-kaljaasilla, jonka partiolaiset muinoin omistivat.

Mitä partiossa tehdään?

– Partiossa leikitään ja pidetään hauskaa. Siellä on eri ikäisille monipuolista ohjelmaa: kädentaitoja, luonnontuntemusta, partioperinteitä, taitokisoja, ensiapua, kierrätystä, kansainvälisyyttä, erilaisia kursseja, suunnistusta, retkiä ja leirejä. Nykyään on myös partiolukioita ja -rippikouluja sekä meripartioita.

Miksi partiolaisuus kannattaa?

– Partiossa lapset ja nuoret oppivat johtajan opastuksella toimimaan ryhmissä toisiaan auttaen ja tukien. He oppivat nuoresta pitäen ottamaan vastuuta. Partiossa oppii taitoja, joista on hyötyä myös partion ulkopuolella, esimerkiksi ensiaputaitoja, luonnossa käyttäytymistä ja muiden huomioimista.

– Partio antaa lapsille ja nuorille opastusta elämää varten vanhempien ja koulun ohessa. On siis olemassa muitakin harrastuksia kuin kännykkä ja tietokonepelit.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.