null 15 biisin lista ja kansanmusiikista ammentava säestys – tätä on Rekolan kirkon virsikaraoke

Virsistä löytyy paljon vanhoja kansansävelmiä ja hienoja melodioita, kertoo Samuli Karjalainen

Virsistä löytyy paljon vanhoja kansansävelmiä ja hienoja melodioita, kertoo Samuli Karjalainen

15 biisin lista ja kansanmusiikista ammentava säestys – tätä on Rekolan kirkon virsikaraoke

Muusikot säestävät laulajaa esimerkiksi paimenpilleillä ja viululla.

Muusikko Samuli Karjalainen, missä olet piileksinyt – vai oletko?

– Olen freelance-muusikko. Opetan kitaran ja puhaltimien soittoa sekä kansanmusiikkia musiikkiopistoissa, yksityisesti sekä lyhytkursseilla. Soitan myös erilaisissa kokoonpanoissa ja olen mukana monenlaisissa musiikkiprojekteissa. Esimerkiksi Armas-yhtyeessä soitan paimenmusiikkia ja julkaisimme vuosi sitten Metsästä kuuluu -albumin.

Mitä tapahtuu Rekolan kirkon Virsilaulukaraokessa?

– Sinne laulamaan tuleva saa valita 15 virren listalta sen, jonka haluaa laulaa säestyksellämme. Soittamassa ovat minun lisäkseni muusikko Kirsi Vinkki ja kanttori Sirkku-Liisa Niemi. Luomme laululle säestyksen erilaisin akustisin soittimin. Kirkossa on kiva soittaa, akustiikka siellä on hieno.

– Minulla on aika laaja kirjo soittimia. Sunnuntaina otan mukaan kitaran, busukin, kehärummun sekä paimenpillejä ja -huiluja. Niistä sitten valikoituu, mikä sopii mihinkin virteen. Kirsi soittaa viulua, ja monesti hänellä on mukana myös jouhikko ja kampiliira.

Tunnetko virsiä?

– Virsisävelmät ovat tuttuja. Virsistä löytyy paljon vanhoja kansansävelmiä. Olen soittanut useasti kelttiläisessä messussa ja kansanlaulukirkossa. Virsissä on hienoja melodioita. Viimeksi olen soittanut vanhaa ranskalaista virttä, joka on virsi 228a: Vaiti kaikki palvokaamme. Kansanmuusikkona opettelen usein melodioita kuulonvaraisesti, eli toistan kuulemani melodian ilman nuottia.

Virsikaraoke sunnuntaina 10.9. kello 12.30 Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa. Ilmoittautumiset paikan päällä Sirkku-Liisa Niemelle kello 10 messun jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: