null Vuoden kristillinen kirja kutsuu lukijaa hengelliselle matkalle

Anni Pesonen on Nurmijärven seurakunnan pappi ja raamatuntutkija. Hänen mukaansa rukous ruokkii sitä, että ihminen näkee kaiken ihmeen ja kauneuden, joka elämässä on.

Anni Pesonen on Nurmijärven seurakunnan pappi ja raamatuntutkija. Hänen mukaansa rukous ruokkii sitä, että ihminen näkee kaiken ihmeen ja kauneuden, joka elämässä on.

Ajankohtaista

Vuoden kristillinen kirja kutsuu lukijaa hengelliselle matkalle

Anni Pesosen kirjoittama Credo – Tieni mystiikkaan on Vuoden kristillinen kirja. Voittajan valitsi Turun piispa Mari Leppänen.

Vuoden kristillinen kirja 2021 on Anni Pesosen kirjoittama teos Credo – Tieni mystiikkaan. Herkän henkilökohtainen kasvukertomus seurailee lapsen, murrosikäisen, opiskelijan, raamatuntutkijan ja seurakuntapapin pohdintoja kristinuskon ydinsisällöistä.

Turun piispa Mari Leppänen valitsi voittajan, joka julkistettiin Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina.

– Kirja tallentaa yhden ihmisen hengellistä pohdintaa poikkeusaikana. Pesosen kirja on kiinnostava ajankuva, rehellinen ja avoin hengellisen matkan kuvaus. Kirja on luontevaa puhetta hengellisyydestä, joka läpäisee arjen eikä rakennu uhkakuvista. Pesonen kuljettaa lukijaa sanattoman rukouksen ja keskiajan mystikkojen maailmaan. Hän käsittelee Jeesuksen opetuksia Jumalan valtakunnasta ja kutsuu lukijaa sisäiselle matkalle, hiljaisuuteen, Leppänen perusteli valintaansa.

Pesonen on Nurmijärven seurakunnan pappi ja raamatuntutkija, joka on tehnyt väitöskirjansa Luukkaan evankeliumista.

Kirkko ja kaupunki haastatteli Pesosta syyskuussa. Haastattelussa Pesonen kertoo, että alkoi kirjata oman hengellisen etsintänsä vaiheita ja löytöjä, kun koronapandemia ja sen mukanaan tuomat rajoitukset tyhjensivät kalenteria ja toivat ylimääräistä aikaa. Kirja sai alkunsa tästä. Hän toivoo, että se helpottaa muiden etsijöiden matkaa.

Hän kertoo haastattelussa uskoonsa liittyvästä salaperäisyydestä ja kauneudesta. Pitkin päivää Pesoselle saattaa tulla ohihäivähtäviä kokemuksia, joista hän huomaa ajattelevansa, että olipa tämä hetki hyvä.

– Ajattelen, että silloin Jumalan valtakunta välkähtää, kimaltaa hetken ympärilläni. No, varmasti Jumala on läsnä kaikessa tässä ja koko ajan, mutta sitä ei vain aina huomaa, Pesonen sanoo.

Teoksen on kustantanut Basam Books.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Yleisöäänestyksen voitti Jaakko Pirttiahon kirjoittama Rakkaat raajarikot. Teoksen on kustantanut Päivä Osakeyhtiö.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Sanna Vaara tutustui mystisiin kokemuksiin jo lapsena – nyt hän kirjoittaa niistä omakohtaista fiktiota

Hengellisyys

Hengellinen etsintä tarkoittaa Sanna Vaaralle oman mielen ruoppaamista ja pelkojen kohtaamista. Kolmannessa kirjassaan hän kertoo, mitä oppi saattaessaan syöpään sairastunutta sisarta viimeiselle matkalle.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.