Yhteinen pöytä jatkaa kasvuaan
Yhteisen pöydän logistiikkavaraston avajaisia vietettiin viime syksynä. Tiloja esitteli Aila Korp. Kuva: Marianna Siitonen

Yhteisen pöydän logistiikkavaraston avajaisia vietettiin viime syksynä. Tiloja esitteli Aila Korp. Kuva: Marianna Siitonen

Yhteinen pöytä jatkaa kasvuaan

Hävikkiruoka kokoaa yhteen entistä enemmän vantaalaisia.

Yhteisen pöydän vastaanottamaa hävikkiruokaa saa jo 35 tahoa ympäri Vantaata. Mukana on asukastiloja, seurakuntia ja yhdistyksiä. Keväällä Yhteinen pöytä sai uuden kokopäiväisen työntekijän, ruokavaraston koordinaattorin, ja kesällä uuden jakeluauton, joka tekee logistiikasta entistä sujuvampaa.

Ruoan lahjoittajia on jo yli 30, viimeisimpänä mukaan liittyi kauppaketju Lidl.

– Pystymme ottamaan vastaan kaiken sen ruoan, jonka saamme, kertoo Yhteisessä pöydässä työskentelevä diakoni Eeva Lehtineva.

Yhteinen pöytä on saanut monet innostumaan vapaaehtoistyöstä. Kokonaisuudessaan Yhteisen pöydän verkostossa on kymmeniä vapaaehtoisia. Ruokavarastolla työskentelee noin 5 –10 vapaaehtoista ja se työllistää 12.

Yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa on järjestetty yhteisörakentajakoulutusta. Ensimmäiset kymmenen yhteisörakentajaa koulutettiin keväällä, ja seuraava koulutus alkaa 5.10. Siihen voi hakea Diakin kautta. Lisätietoja antaa Eeva Lehtineva, eeva.lehtineva@evl.fi, p. 044 422 0401.

– Yhteisörakentajakoulutuksessa on kysymys osallistavasta oppimistavasta, jossa osallistujan persoona, kokemukset ja arvot ovat keskeisiä. Tervetulleita ovat kaikki, jotka ovat omasta tai lähiyhteisön kehittämisestä kiinnostuneita.

Yhteinen pöytä on Vantaan kaupungin, Vantaan seurakuntien ja Diakonia-ammattikorkeakoulun luoma toimintamuoto, joka välittää oppilaitoksista ylijäänyttä lämmintä ruokaa ja kauppojen hävikkiruokaa eteenpäin.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: