null Yhteisvastuukeräys alkaa: Nälkä lähtee Töölön kirkolla

Töölön kirkolla kerätään säilykkeitä ja kuivamuonaa, jonka parasta ennen -päiväys on kaukana edessäpäin.

Töölön kirkolla kerätään säilykkeitä ja kuivamuonaa, jonka parasta ennen -päiväys on kaukana edessäpäin.

Yhteisvastuukeräys alkaa: Nälkä lähtee Töölön kirkolla

Kirkon suurkeräys taloudellisesti tiukoilla elävien ihmisten hyväksi alkaa sunnuntaina 4.2. erilaisilla tempauksilla ja edullisilla lounailla.

Harvemmin Helsingin keskustassa pääsee syömään makkaraa puolijoukkueteltassa. Nyt pääsee, kiitos Yhteisvastuukeräyksen ja Töölön kirkolla sunnuntaina 4.2. järjestettävän yhteisvastuutapahtuman.

– Teltassa on kamiina, joten siellä ei tarvitse hytistä, Töölön seurakunnan kansainvälisen työn sihteeri Kika Paukkunen vakuuttaa.

Tapahtuman aikana Paukkunen juontaa yhteislaulukaraoken.

– Kuka tahansa saa tulla vetämään yhteislaulua. Meillä on käytössä partiolaulukirja, joista voi valita lauluja joka lähtöön, lastenlauluista hengellisiin lauluihin ja iskelmiin.

Varsinainen pihvi Töölön tapahtumassa on kuitenkin elintarvikekeräys.

– Keräykseen saa tuoda säilykkeitä ja kuivamuonaa, kaikenlaista ruokaa, joka ei vaadi kylmäsäilytystä. Tuotteiden parasta ennen –päiväysten tulee myös olla kaukana edessäpäin, Kika Paukkunen ohjeistaa.

Keräys sopii tämän vuoden Yhteisvastuukeräykseen, jonka teemana on nälkä. Osa keräyksen tuotosta menee kirkon diakoniarahastolle, joka tukee pienituloisia ihmisiä.

– Pidämme juhlat, mutta syömme kiitollisina siitä, että meillä on, mitä grillata. Samalla muistamme niitä, joilla ei ehkä ole lainkaan ruokaa kotona, Paukkunen pohtii.

– Vaikka keräyksen aiheet ovat tosi vakavia, on silti ilo siitä, että voi auttaa ja vaikuttaa asioihin yhdessä.

Elintarvikekeräykseen lahjoitetut ruoat jaetaan heille, jotka tulevat talousasioissa diakonin juttusille, kertoo Töölön seurakunnan diakoniatyöntekijä Mari Munne-Kärkelä.

– Nälkä ei ole vain jossain kaukana, vaan jopa naapuri voi kärsiä köyhyydestä, hän toteaa.

Töölö ei yllä kärkisijoille, kun etsitään Helsingin köyhimpiä kaupunginosia. Silti puute on tuttua sielläkin.

– Töölössä asumiskustannukset ovat korkeat. Jos tulotaso heikkenee esimerkiksi työttömyyden takia, raha ei välttämättä riitäkään ruokaan ja peruselämiseen. Täällä on myös asumisyksikköjä kehitysvammaisille ja päihdekuntoutujille. He elävät hyvin niukoilla tuloilla, Munne-Kärkelä muistuttaa.

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 4.2. Keräyksen alku näkyy useissa seurakunnissa. Lue lisää oman seurakuntasi menotiedoista.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: